Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ενημέρωση από Ζαγοράκη

Ενημέρωση από Ζαγοράκη

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, σε λίγες μόνο μέρες, που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιάς πολύ γόνιμης και παραγωγικής τριετίας για τον ΠΑΟΚ, με αναβάθμιση των στόχων της ασπρόμαυρης ομάδας και υλοποίηση νέων ακόμα σημαντικότερων αγωνιστικών βλέψεων, φέρνει την διοίκηση της ΠΑΕ και τον πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη μπροστά στην πάγια δέσμευση του να ενημερώσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που αναμένεται να δοθεί σύντομα, με το κλείσιμο των αγώνων των πλέϊ-οφ.
Αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα και στην επικοινωνία που θα γίνει μέσω αυτής της συνέντευξης ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα αναφερθεί όχι τόσο σ’ αυτό που πέτυχε η ομάδα και που ήταν η απόλυτη δικαίωση του, όσο κυρίως στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες πάνω στις οποίες θα κινηθεί η ομάδα, οι αγωνιστικές προδιαγραφές και τα επί μέρους ζητήματα τεχνικής και αγωνιστικής υφής που ακόμα είναι στο στάδιο της επεξεργασίας.

Θέμα Σάντος

Μέχρι την συνέντευξη αυτή που θα γίνει σύντομα, ως το τέλος του μήνα προσδιορίζεται, θα έχει λυθεί το εκκρεμές ακόμα ζήτημα Σάντος με την ευτυχή προοπτική της ανανέωσης της συνεργασίας του πορτογάλου τεχνικού. Αυτό είναι μια δεδομένη επιθυμία του Θοδωρή Ζαγοράκη και όλης της διοίκησης της ΠΑΕ αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να λυθούν οι μίνιμουμ ασφαλιστικές δικλείδες που ζήτησε ο κ. Σάντος στον τομέα της ουσιαστικής ενίσχυσης της ομάδας, ώστε να γίνει εκ του ασφαλούς και η προσπάθεια πρόκρισης της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η υπέρβαση που αξιώνει ο κάθε ΠΑΟΚτσής, με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην ερχόμενη περίοδο, αφού όπως φάνηκε ήδη η ομάδα είναι στην τροχιά αυτή.

Ο Σαλπιγγίδης

Ο Σαλπιγγίδης είναι και πάλι κάτοικος Θεσσαλονίκης από προχθές και η ανακοίνωση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ είναι θέμα ημερών. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο ατζέντης του, αυτό θα γίνει με το κλείσιμο των πλέϊ-οφ που σημαίνει πως στις 20 Μαϊου ή ως τότε λογικά θα γίνει επίσημα γνωστή η μεγάλη αυτή μεταγραφική ενίσχυση του διεθνή άσου, που ξαναγυρίζει στην ομάδα που ανδρώθηκε και αναδείχτηκε μαζί της.
Ο 29χρονος φορ θα αποτελέσει το πρώτο και μεγάλο όνομα της περιεκτικής αλλά ουσιαστικής ενδυνάμωσης του ρόστερ της ομάδας. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία τέσσερα σημαντικά ονόματα με τα οποία ήδη έχει γίνει επαφή από τον ΠΑΟΚ ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι μεταγραφικοί σχεδιασμοί που έχουν κάνει από κοινού διοίκηση και προπονητής.

Θέλει ο Μανιάτης

Μεταξύ των επόμενων μετά τον Σαλπιγγίδη στόχων υπάρχουν ονόματα δυνατά για να πυροδοτήσουν τον ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας. Τον ΠΑΟΚ που στηριγμένος από τον οβολό και την συνδρομή του ανώνυμου φίλου του, θα παραμείνει εκτός τροχιάς του ασφυκτικού οικονομικού ελέγχου από κάθε εξάρτηση. Όμως το βήμα αυτής της ενίσχυσης είναι κρίσιμο και λεπτό καθώς θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυαστεί και με την ραγδαία αύξηση των οικονομικών ευεργετημάτων που συνδυάζει μια πιθανή πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στα ονόματα των υποψήφιων στόχων που έχουν προσεγγιστεί από τον ΠΑΟΚ, είναι και ο πλάγιος αμυντικός του Πανιωνίου Γιάννης Μανιάτης, ένας παίκτης με πλούσιες προδιαγραφές, που εξέφρασε την θέληση να συνεχίσει στον Δικέφαλο, αν και έχει συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου με την ομάδα του. Από το περιβάλλον του παίκτη στην Αθήνα διαρρέει η πληροφορία πως ο Μανιάτης, είναι πολύ θερμός με την ιδέα πως μπορεί στην καινούργια σαιζόν να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα και αυτό το γνωρίζουν οι παροικούντες στην Πλατεία.
Βέβαια για να γίνει πράξη η αμοιβαία επιθυμία παίκτη και ΠΑΟΚ, θα πρέπει να προσφερθεί κι ένα σεβαστό ποσό στην ομάδα των Αθηνών καθώς ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος αλλά κι αυτό μπορεί να γίνει για να αποκτήσει μια ισχυρή μονάδα από την πλευρά αυτή.

Οι άλλοι δυο

Αλλοι δυο παίκτες υψηλής κλάσης και μεγάλου ποδοσφαιρικού εκτοπίσματος που είναι στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ και στις φανερές επιθυμίες του Ζήση Βρύζα, είναι ο χαφ του Αρη Νταρίο Φερνάντεζ και ο κεντρικός αμυντικός της Καβάλας, Φερέϊρα Ντουγκλάο. Ο πρώτος σαν ανασταλτικός χαφ, μπορεί να αποτελέσει μια επί πλέον λύση στην κορυφαία γραμμή χαφ του πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος ήταν η αποκάλυψη της τελευταίας σαιζόν, με εμφανίσεις που έθελξαν και έκαναν τον Μάκη Ψωμιάδη να νιώθει κάτοχος του πιο ταλαντούχου αμυντικού ποδοσφαιριστή που όλες οι ομάδες της χώρας θα ήθελαν να έχουν στο ρόστερ τους.
Σ’ αυτούς τους άξονες θα κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ που οφείλει σε σύντομο διάστημα να κάνει τις επιλογές του και να κινηθεί μεθοδικά και σύντομα ώστε στο τέλος Ιουλίου να είναι πανέτοιμος για την πρώτη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του. Την υπέρβαση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: