Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Βαρύ κλίμα, πολλά προβλήματα


Σε... απόγνωση βρίσκεται ο Μπάντοβιτς Μέσα σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινη προπόνηση του Ολυμπιακού. Η ομάδα για πρώτη φορά από το 1997 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα επί προεδρίας Σ.Κόκκαλη, έμεινε εκτός διεκδίκησης της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό έχει παρενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

Η διοίκηση δέχεται πυρά και ταυτόχρονα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού από τη μια μεριά απαιτούνται μεγάλα ποσά για την ενίσχυση της ομάδας και από την άλλη υπάρχει η απώλεια των εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ισως το θέμα της τεχνικής ηγεσίας να είναι το πρώτο που θα τεθεί επί τάπητος, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές για να επαναφέρει στη θέση του τον λαοφιλή Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει "εκκαθάριση" στο ρόστερ και πολλά από τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του Ιουνίου δεν θα ανανεωθούν.

Αλλά και στου Ρέντη επικρατεί εκνευρισμός, με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του προπονητή, αφού ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πως η παρουσία του πλέον στην τεχνική ηγεσία είναι καθαρά διεκπεραιωτική. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι δύο τελευταίοι αγώνες για τα πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να βάλει τέλος στον αγωνιστικό κατήφορο που έχει πάρει, για να μην πάθει και χειρότερα.

Ομως θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των αγώνων με τον Αρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θα υπάρξουν αρκετές απουσίες λόγω καρτών ή τραυματισμών. Ούτως ή άλλως ο Ζαϊρϊ (έκανε ατομικό πρόγραμμα), ο Ντιόγκο (επίσης ατομικό πρόγραμμα), ο Ντάτολο (θεραπεία) και φυσικά ο Γκαλέτι δεν υπολογίζονται.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρέσκα λόγω καρτών θα χάσει και τα δύο ματς, ο Μέλμπεργκ θα τιμωρηθεί με μία έως τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του και σίγουρα θα απουσιάσει από το επόμενο ματς, ο Τοροσίδης έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Αρη, ενώ από αυτό με την ΑΕΚ θα απουσιάσουν λόγω καρτών οι Ντουντού και Λούα Λούα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: