Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Θρίλερ παντού!

Συγκλονιστικό αναμένεται το φινάλε της «Πριμέρα Ντιβιζιόν» που ολοκληρώνεται το επόμενο διήμερο, με μάχες και βαθμολογικές επιδιώξεις σε κάθε επίπεδο.Είναι χαρακτηριστικό, πως το μοναδικό αδιάφορο ματς είναι αυτό του «Σαν Μαμές» ανάμεσα στην Μπιλμπάο και την Λα Κορούνια, δύο ομάδων που υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος και απέτυχαν στον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Από εκεί και πέρα όμως, η αδρεναλίνη αναμένεται να ανεβεί στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια στα οποία κρίνονται τίτλος, τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έκτη θέση και έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς και οι τρεις τελευταίες θέσεις που δίνουν το… άχαρο εισιτήριο για την Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ο τίτλος ήταν εξαρχής υπόθεση της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Οι Καταλανοί έκαναν το αποφασιστικό βήμα με την νίκη τους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την περασμένη αγωνιστική και πλέον βρίσκονται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Αντίπαλος τους είναι στο «Καμπ Νου» η Ρεάλ Βαγιαδολίδ που «καίγεται» από την πλευρά της καθώς ενδεχόμενη ήττα της θα ισούται πιθανότατα με υποβιβασμό! Τιμωρημένοι είναι οι Τσάβι και Μάξουελ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ινιέστα που επέστρεψε αυτήν την βδομάδα στις προπονήσεις μετά από περισσότερο από ένα μήνα αποχής.

Η Ρεάλ υπολείπεται ενός βαθμού των Καταλανών, άρα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της στο ματς του «Ροσαλέδα» με την Μάλαγα, την μία εκ των πέντε ομάδων που παίζουν την παραμονή τους την τελευταία αγωνιστική. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η ουραγός Χερέθ για την οποία κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στο «Ρέινο ντε Ναβάρο» της Παμπλόνα, είναι καταδικαστικό. Τις ίδιες επιδιώξεις, αν και σε καλύτερη μοίρα από την Χερέθ, έχει η Σανταντέρ που υποδέχεται την Χιχόν στο «Σαρδινέρο» και η Τενερίφη που παίζει με την σίγουρη τρίτη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Ακόμα δύο μέτωπα παραμένουν ανοικτά ως το τέλος. Η Σεβίλλη έχει το προβάδισμα για την τέταρτη θέση και παίζει το Σάββατο στο «Μεντιτερανέο» με την Αλμερία ενώ πιο εύκολο είναι το έργο της ομάδας που την καταδιώκει, της Μαγιόρκα, που παίζει στις Βαλεαρίδες με την -κάκιστη εκτός έδρας και χωρίς κίνητρο- Εσπανιόλ. Το μαδριλένικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ατλέτικο και Χετάφε δεν έχει μεγάλη σημασία για την τροπαιούχο του Γιουρόπα Λιγκ, έχει όμως για την ομάδα του Μίτσελ που διατηρεί τους ίδιους βαθμούς (υπερτερεί όμως στην ισοβαθμία) με την Βιγιαρεάλ, στην μάχη της έκτης θέσης. Οι «αμαρίγιος» φιλοξενούνται την τελευταία αγωνιστική από την Σαραγόσα, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και δεν «καίγεται»…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 15/05

19:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια
21:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε
21:00 Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ
23:00 Αλμερία-Σεβίλλη
23:00 Μαγιόρκα-Εσπανιόλ

Κυριακή, 16/05

20:00 Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ
20:00 Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης
20:00 Οσασούνα-Χερέθ
20:00 Σανταντέρ-Χιχόν
20:00 Βαλένθια-Τενερίφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: