Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Καπέλο,Λίπι και… Βαλβέρδε για το «classicο»

Αναλύσεις ποδοσφαιρικών μυαλών με…  χρόνια στο κουρμπέτι, προσέφερε στο αναγνωστικό της κοινό η ισπανική εφημερίδα «El Pais» .

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σχολίασαν τα «classico», μεσα από το δικό τους πρίσμα, αναλύοντας παράλληλα τις φιλοσοφίες των δυο μονομάχων.

Δείτε τα κυριότερα σημεία, ξεκινώντας από τον… δικό μας Βαλβέρδε:



Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός) : «Ο Άλβες ήταν πιο συγκρατημένος»

«Η Ρεαλ μπήκε στην σειρά των αγώνων με το σκεπτικό αν μην δεχτεί γκολ στην Μαδρίτη, προκειμένου να έχει ελπίδες στο Καμπ Νου. Αρχικά ήταν εντός των στόχων της. Το 0-0 την βόλευε και το ματς πήγαινε καλά για αυτήν.Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε να επιτίθεται γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού της, Συνέχιζε να βγάζει τον Βίγια και τον Πέδρο στα φτερά της επίθεσης. Έτσι ο Άλβες ήταν πιο συγκρατημένος και ειδικά μετά την αποβολή του Πέπε»

Χάινκες (Μπάγερν Λεβερκούζεν): «Το πιο σημαντικό είναι το project»

«Βλέπω την Ρεαλ Μαδρίτης πιο οργανωμένη, πιο ομαδική, πιο πολυσύνθετη αλλά ποτέ δεν θα ήθελα στην ζωή μου να αντιμετωπίσω την Μπαρτσελόνα! Το να προετοιμάζει 4 ντέρμπυ σε 20 ημέρες  για κάθε προπονητή είναι πρόκληση. Μοιάζει με αγώνες πλει-οφ στο μπάσκετ. Το μυστικό της επιτυχίας είναι  η κατάλληλη εκπαίδευση. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, μαθαίνουν από πολύ μικροί αυτό που ο Κρόιφ δημιούργησε στις ακαδημίες.Η εκπαίδευση σε βοηθάει να καταλάβεις ότι η δόξα δεν έρχεται σε μια ημέρα»

Άντιτς : «Το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο για την «Μπάρτσα»
«Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι πολύ επικίνδυνο για την Μπαρτσελόνα, να πιστέψει ότι προκρίθηκε. Η Ρεαλ θα πιέσει και πλέον δεν έχει τίποτα να χάσει. Πιστεύω ότι θα δούμε πολλά γκολ».

Μαρσέλο Λίπι: «Γνωρίζοντας το μότο από παιδική ηλικία»
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέθοδοι να παίξεις ποδόσφαιρο και Η Ρεαλ με την Μπαρτσελόνα  χρησιμοποιούν διαφορετικούς. Στην Μπαρτσελόνα, μαθαίνουν από παιδική ηλικία, μια μέθοδο, την αφομοιώνουν και τον τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν στην μεγάλη ομάδα αισθάνονται άνετα και κομμάτι του συλλόγου . Στην Μαδρίτη δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει άλλη λογική».

Φάμπιο Καπέλο: «Στην Ρεαλ επιθυμούν να προβάλλουν τους  ‘’ξένους’’ »

«Η Μπαρτσελόνα παίζει ένα ποδόσφαιρο που βασίζεται στην τεχνική και σε παραδοσιακά ποδοσφαιρικά στοιχεία,. Στην Ρεαλ παίζουν τι οι ξένοι παίκτες κουβαλούν μαζί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: