Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο «πόλεμος των άστρων» V !


Με στόχο το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού στο «Γουέμπλεϊ», οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του ποδοσφαιρικού πλανήτη, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά φέτος. Οι «μπλαουγκράνα», είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, καθώς καλούνται απλά να υπερασπιστούν το 0-2 του πρώτου αγώνα στο «Μπερναμπέου».

Στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε πάρει σκορ πρόκρισης κόντρα στην μεγάλη αντίπαλο της, χάρη σε δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι και βρίσκεται ένα βήμα από την παρουσία της στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, η βαριά φανέλα των «μερένχες», η παρουσία του «εκλεκτού» Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και τα μεγάλα ονόματα του μαδριλένικου ρόστερ, δείχνουν ικανά για μία μεγάλη έκπληξη.

Στα καθαρά αγωνιστικά, οι Καταλανοί αγωνίζονται πάνοπλοι, κόντρα στη Ρεάλ, καθώς Ινιέστα και Αμπιντάλ θα βρίσκονται στην αποστολή για το σπουδαίο ματς. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος αμυντικός έδειξε να ξεπερνάει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε, προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του το βράδυ της Δευτέρας και τέθηκε στη διάθεση του Γκουαρντιόλα, μετά από τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 17 Μαρτίου για την αφαίρεση όγκου.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η «βασίλισσα» της Ευρώπης, κυνηγά ένα θαύμα καθώς εκτός από το σκορ που πρέπει να ανατρέψει, καλείται να αγωνιστεί στο «Καμπ Νου», χωρίς τον μεγάλο της τεχνικό, Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος είναι τιμωρημένος από το ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Έτσι, ο Αϊτόρ Καράνκα, θα κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ. Πονοκέφαλο για τον Ισπανό βοηθό, αποτελεί σίγουρα η απουσία των τιμωρημένων Πέπε και Σέρχιο Ράμος αλλά και των τραυματιών, Κεντίρα και Γκάγκο. Η επιστροφή του Ρικάρντο Καρβάλιο στα μετόπισθεν, είναι το μοναδικό ευχάριστο νέο για τους Μαδριλένους.

Ώρα για ένα ακόμα «clasico» λοιπόν. Το πέμπτο της χρονιάς. Ποιος θα επικρατήσει τελικά; Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ, Γκουαρντιόλα ή Μουρίνιο, Μέσι ή Ρονάλντο, θα το ξέρουμε το βράδυ της Τρίτης. Παρακαλώ προσδεθείτε…      

Δεν υπάρχουν σχόλια: