Ο Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτήρισε άκυρο το Κύπελλο της ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον τελικό και προτείνει λύσεις για να περιοριστεί το πρόβλημα της βίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στον «Αθήνα 9,84»:

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ:

«Από πού μπήκαν μέσα δεκαπέντε πολεμικά όπλα, με φωτοβολίδες του Ναυτικού; Από πού μπήκαν μέσα εξακόσια βεγγαλικά; Αφού μας έκαναν σωματική έρευνα, υποτίθεται. Αφού οι αστυνομικοί ψάχνουν στα γήπεδα. Και κάτι άλλο, τα ΜΑΤ και η αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά στα γήπεδα. Τα γήπεδα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις των ανωνύμων εταιριών».

Για τις ευθύνες που υπάρχουν:

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις ΠΑΕ και τους προέδρους τους και στην πολιτεία. Η πολιτεία, ο υπουργός, ο κ. Φλωρίδης, ο κ. Λιάνης, ο κ. Ιωαννίδης, ο κ. Ορφανός, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Νικητιάδης, ο κ. Γερουλάνος, όσοι διετέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι ηθικοί αυτουργοί για τους φόνους και τους νεκρούς που θα έχουμε στα επόμενα επεισόδια, σημειώστε το.

Μέσα σε δύο εβδομάδες το έχεις καθαρίσει αυτό το ζήτημα. Πρώτον, διακόπτεις το πρωτάθλημα επ' αόριστον. Τώρα, όχι το εξετάζουμε από του χρόνου. Τώρα! Δεύτερον, δεν γίνεται απονομή Κυπέλλου για το 2011. Το Κύπελλο που πήρε η ΑΕΚ είναι άκυρο. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, έχει ακόμα οκτώ λεπτά.

Ας κάνουν κεκλεισμένων των θυρών τα υπόλοιπα οκτώ λεπτά και μετά να γίνει η απονομή. Κανονικά, τώρα, πρέπει να πει ο υπουργός "διακόπτεται το πρωτάθλημα. Δεν πάνε ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα" -για φέτος τουλάχιστον- "και θα δούμε αν θα ξαναρχίσει του χρόνου».

Για τις κινήσεις που θα κάνει:

«Έχω το βίντεο του τελικού κι έχω μαζέψει τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός,Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πριν από ενάμιση μήνα στην Τούμπα, άλλα τέσσερα, πέντε και μερικά από τη Β΄ Εθνική. Και έχω αυτό το υλικό, θα μαζέψω δέκα υπογραφές βουλευτών και πεντακοσίων πολιτών -εκατό, συμβολικά- και θα τα στείλουμε στα γραφεία της UEFA.

Και θα πούμε "αφού η ελληνική πολιτεία είναι κότα και δεν τολμάει να πάρει τα μέτρα που πρέπει να πάρει -και μπορεί να τα πάρει "χτες", όχι απόψε-, ζητάμε εμείς και σας παρακαλούμε, για να μη θρηνήσουμε νεκρούς και για να μη θρηνήσετε κι εσείς νεκρούς από τις ομάδες της Ευρώπης που θα έρθουν εδώ να παίξουν, να αποκλειστούν, επ' αόριστον, οι ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα"».
Πηγή: gazzeta.gr