Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Νέτο: «Οι... παλιοί νιώθουμε την ευθύνη»

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή χρονιά για τον Ντάρσι Νέτο... Πρώτος σκόρερ του Άρη με οκτώ γκολ, αλλά και μέσα στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από την συνδρομητική τηλεόραση.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους... μέσους παραδέχθηκε μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου ότι: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την βράβευση αυτή, η οποία ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και κόπο. Σίγουρα πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του τεχνικού τιμ και των συμπαικτών μου. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε». 

Σχετικά με το ότι αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα στη μεσαία γραμμή, ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει γενικά να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, όπως σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά για μένα σε αυτή τη θέση. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνεχίσω αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, εφόσον αυτή η θέση μου δίνει τη δυνατότητα να βάζω γκολ κα να βοηθάω την ομάδα μου».
Όσον αφορά την αρνητική κριτική και το πώς ο ίδιος την εισπράττει, σημείωσε: «Δεν έχω να δώσω κάποια απάντηση σε αυτούς που ασκούν κατά καιρούς κριτική με άσχημο τρόπο. Γνωρίζω πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για μένα και δεν κάνω μια καλή εμφάνιση, υπάρχουν πάντα κάποιοι καλοθελητές , που βγαίνουν και λένε για παράδειγμα πως δεν έχω όρεξη να παίζω . Από την άλλη σε μια καλή μου εμφάνιση οι ίδιοι θα μου δώσουν συγχαρητήρια. Είμαι αφοσιωμένος στην δουλειά μου και στόχο έχω, σε συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθάω την ομάδα μου» 
 
Για την προσωπική του απόδοση και την πορεία της ομάδας, υπογράμμισε: 
«Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν έχει καμία ουσία το να κοιτάζω την δική μου προσπάθεια, εάν το σύνολο δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Θέλαμε πολύ η ομάδα να φτάσει ψηλά, να αγωνιστεί στα play offs και να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω τα φετινά λάθη να μας γίνουν μάθημα και να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μπορέσουμε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσουμε με αξίωση τη θέση μας στην Ευρώπη. Μόνος του κάποιος δεν κάνει τίποτα. Η ουσία είναι να αναδεικνύεσαι μέσα από την ομάδα».

Όσον αφορά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους παλαιότερους παίκτες του Άρης, σχολίασε: «Σίγουρα αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα έχει έναν Έλληνα προπονητή που δουλεύει σκληρά, και διαθέτει πολλούς έλληνες παίκτες που γνωρίζουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι παρατηρώ ότι η ομάδα κάνει καλό σχεδιασμό, προσέχει πολύ στις μεταγραφές. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να εγκλιματιστούν και να δέσουν με την ομάδα. Στο σημείο αυτό νομίζω ότι θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και η δική μας εμπειρία. Θα πρέπει ως παλιότεροι παίκτες να βοηθήσουμε του νεότερους να ενταχθούν πλήρως στο σύνολο κα να βοηθήσουμε την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».
 
Αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους και τις φιλοδοξίες του, δήλωσε: «Έχω χάσει ήδη δυο τελικούς με την ομάδα κόντρα σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό. Αυτό μου προκαλεί πίκρα. Για να νιώσω ολοκληρωμένος σαν ποδοσφαιριστής αυτό που θέλω είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Άρη. Νομίζω πως φέτος μπορούμε να το πετύχουμε. Δεν ξέρω τι τίτλος θα είναι αυτός, απλά θέλω ένα τίτλο. Το μόνο που θα υποσχεθώ στον κόσμο είναι σκληρή δουλειά από όλους μας. Πιστεύω πως με τον νέο προπονητή, που εργάζεται σκληρά, θα κάνουμε ένα καλό σύνολο, το οποίο θα διεκδικήσει ένα τίτλο». 
Τέλος ο Ντάρσι Νέτο έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Από δω και στο εξής θα ολοκληρώσουμε τις προπονήσεις μας και θα εκμεταλλευτούμε το κενό διάστημα προκειμένου ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε δυνατότεροι. Θα φύγω στην πατρίδα μου με μεγάλη πικρία, καθώς θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ και να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: