Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η φιέστα των ολλανδών

http://1.1.1.4/bmi/www.sport.gr/files/news/2010-07-14/1279066097_kuyt_250x.jpgΜπορεί η εθνική Ολλανδίας να ηττήθηκε από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να τερμάτισε στην 2η θέση της διοργάνωσης, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους οπαδούς των οράνιε να τους ετοιμάσουν μία θριαμβευτική υποδοχή στο Αμστερνταμ.

Οι ποδοσφαιριστές της αποστολής επισκέφθηκαν αρχικά τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, και τη βασίλισσα Βεατρίκη. Ο Μπαλκενέντε τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και δήλωσε χαρακτηριστικά: Ας μην περιμένουμε άλλα 32 χρόνια για τελικό.

Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, και ο αρχηγός των οράνιε, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχορστ, χρίστηκαν ιππότες, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και για τους δύο.

Στη συνέχεια, η αποστολή κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης και επιβιβάστηκαν σε σκάφη με τα οποία έκαναν βόλτα στα κανάλια του Αμστερνταμ. Περίπου 500.000 οπαδοί έδωσαν το παρών, αποθεώνοντας τους παίκτες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ τους, αντιμετωπίζοντάς τους, όπως έλεγαν, σαν Πρωταθλητές.

"Μπορεί η Ισπανία να στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αλλά εμείς έχουμε το καλύτερο κοινό στον κόσμο", δήλωσε ο Αριεν Ρόμπεν, ενώ ο Φαν Μπρόνχορστ πρόσθεσε: "Δεν φέραμε το Κύπελλο αλλά μας δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε πρωταθλητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: