Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γκιάρο: "Τον σεβασμό τον κερδίζεις"


Ο Ρονάλντο Γκιάρο με αντίπαλο τον Αγκάλι Ο Ρονάλντο Γκιάρο είχε την... τιμητική του σε συνένετυξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους, στην Ελβετία, όπου προετοιμάζεται ο Aρη. Ο Βραζιλιάνος παρότι έχει κλείσει τα 36 του χρόνια δεν σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει την καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

- Οι μέρες της προετοιμασίας είναι πλέον αρκετές. Δουλεύοντας με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ποιες είναι οι διαφορές που μπορείς να διακρίνεις; "Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς, έτσι και ο Έκτορ Κούπερ. Με τις δικές του σκέψεις και το δικό του τρόπο λοιπόν κάνουμε και εμείς την προετοιμασία μας. Το στάδιο της προετοιμασίας κατά κύριο λόγο βασίστηκε στον τομέα της φυσικής κατάστασης και πλέον αρχίζει η τακτική".

- Βρεθήκατε στην Αυστρία για το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας. Πλέον βρίσκεστε στην Ελβετία για το δεύτερο. Αν κρίνουμε από τις προπονήσεις αλλά και την παρουσία του Aρη στις φιλικές αναμετρήσεις, ποια είναι η άποψή σου για τη δουλειά που έχει γίνει; "Από το φιλικό παιχνίδι με την Μπενφίκα και έπειτα, θεωρώ πως τα συμπεράσματα που θα έχουμε θα είναι ακόμη πιο χρήσιμα. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα πόδια μας ήταν αρκετά βαριά και αυτό φάνηκε, συν του ότι η ομάδα δεν ήταν "δεμένη" μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα πλέον θα πρέπει να τρέξει, να πάρει παιχνίδια και από το παιχνίδι με την Μπενφίκα και μετά, να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό".

- Η χρονιά ξεκινάει για εσάς στις 29 Ιουλίου για το Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύεις ότι ο Aρης θα είναι 100% έτοιμος μέχρι τότε; "Το να δώσεις ποσοστά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε για να μπορέσουμε να είμαστε 100% έτοιμοι μέχρι το πρώτο μας παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τότε η ομάδα θα παρουσιαστεί και από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά και από τακτικής όσο το δυνατόν πιο έτοιμη".

- Οι οπαδοί σε ξεχωρίζουν γιατί είσαι ένας από τους ποδοσφαιριστές που προσφέρουν και παίζουν για τη φανέλα. Πώς εισπράττεις την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό σου; "Ο σεβασμός κερδίζεται μέσα από τη δουλειά του καθενός. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εδώ και 15 χρόνια. Πολλοί θεωρούν ότι είμαι απόμακρος και ψυχρός, αλλά έτσι ήμουν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που ήθελα και προσπαθούσα να κάνω πάντα ήταν να κερδίζω το σεβασμό από τη δουλειά μου, έτσι κάνω και τώρα".

- Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκες βασικός, έχοντας δίπλα σου τον Κριστιάν Νασούτι. Φέτος δε θα έχεις τον Αργεντινό για παρτενέρ, αλλά έναν εκ των Λαζαρίδη, Οριόλ, Παπαζαχαρία ή Κουλουχέρη. Πόσο διαφορετική θα είναι η συνεργασία σου μ' αυτούς; "Όπως κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του στιλ παιχνίδιού, έτσι και ο Νασούτι. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να συνεργαστούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μετέπειτα συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Αν κληθώ να αγωνιστώ φέτος μαζί με τα καινούργια αποκτήματα, θεωρώ ότι μέσα από τη δουλειά θα γνωριστούμε καλύτερα στο γήπεδο και θα υπάρξει μία εξίσου καλή συνεργασία".

- Με βάση την εμπειρία σου, ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Aρη; "Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να δώσω το στίγμα του νέου Aρη. Δουλεύουμε με βάση τις οδηγίες που παίρνουμε. Έχουμε δουλέψει σημεία στα οποία μας ζητάει ο προπονητής να πιέσουμε ψηλά, να είναι η ομάδα πιο αμυντικά στημένη. Γενικά αυτό έχει να κάνει με τις στιγμές του παιχνιδιού, αλλά και το πώς θα παρουσιάζεται ο αντίπαλος".

- Ήσουν ο πρώτος ποδοσφαιριστής για φέτος που ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα. Ποιο ήταν το στοιχείο που σε οδήγησε σ' αυτή την απόφαση και ποιος είναι ο στόχος σου; "Προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά και άλλη μία. Έχω δύο ακόμη χρόνια να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, αλλά σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά. Αν -Θεού θέλοντος- δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σκέφτομαι να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο. Ο λόγος που έμεινα στον Aρη είναι ο απόλυτος εγκλιματισμός μου με την ομάδα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που είναι μία όμορφη πόλη με καλή ζωή και μας προσφέρει σ' εμένα και στην οικογένειά μου ηρεμία. Είμαι 35 χρονών και πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που πλησιάζει αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σκέφτεται να μένει σε ένα σύλλογο για αρκετά χρόνια".

- Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρεμάσεις τα παπούτσια σου στον Aρη; "Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από αυτή τη χρονιά".

- Ο Aρης θα αντιμετωπίσει σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι την Μπενφίκα, τη φανέλα της οποίας φόρεσες για πέντε χρόνια. Υπάρχουν συναισθήματα για τον Ρονάλντο Γκιάρο, έχοντας για αντίπαλο την πρώην ομάδα του; "Μπορεί η Μπενφίκα να ήταν ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου, αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθήματα. Ήταν μία ομάδα που με βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας μου. Υπήρχε οργάνωση σε όλους τους τομείς και μου δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστώ σε μία ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Έχω διαττηρήσει φιλικές σχέσεις. Σίγουρα κρατάω κάποιες καλές εικόνες, αλλά το βλέπω σαν ένα ακόμη παιχνίδι".

- Στο αεροδρόμιο της Γενεύης σε περίμεναν αρκετοί Πορτογάλοι δημοσιογράφοι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την καριέρα σου. "Είναι φυσιολογικό αυτό, διότι και από τον Aρη να φύγω, θα υπάρχει ενδιαφέρον για τα νέα μου. Αυτό είναι παιχνίδι του ρεπορτάζ. Δεν κρύβω πάντως ότι τα χρόνια μου στην Μπενφίκα ήταν πολύ όμορφα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: