Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ζουέλα: «Μεγάλες φιλοδοξίες…»

Ζουέλα: «Μεγάλες φιλοδοξίες…»

Μιλώντας κανονικά στα ελληνικά, ο Ζουέλα Φραντζίσκο αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Μπαντ Μπρουκενάου, αλλά και στο τι συνάντησε με τη μεταγραφή του στο Δικεφάλο. «Η προετοιμασία είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους τους παίκτες. Δεν λέω, όμως, ότι δυσκολεύομαι επειδή κάνω δεύτερη φορά προετοιμασία. Τα πόδια μου πράγματι είναι βαριά, αλλά με βοηθάει το τιμ των φυσιοθεραπευτών της ομάδας να είμαι σε καλή κατάσταση» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μέχρι να αρχίσουν τα επίσημα ματς θα είμαι όσο έτοιμος πρέπει».
Για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των «ασπρόμαυρων», ο Αγκολέζος άσος είπε: «Είναι πολύ καλό το κλίμα. Είναι πολύ καλά παιδιά όλοι οι νέοι συμπαίκτες μου. Βεβαίως, το περίμενα αυτό, γιατί το ήξερα πριν μεταγραφώ στην ομάδα. Αν δουλέψουμε σωστά, όλα αυτά τα καλά πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις κι αυτό το καλό κλίμα στην ομάδα, θα βγούνε στα παιχνίδια».
Για το 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και την άσχημη εμφάνιση του Δικεφάλου, ο Ζουέλα υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε σε φιλικό παιχνίδι. Καλύτερα, όμως, να χάνουμε τώρα, παρά στο πρωτάθλημα ή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάθαμε από αυτή την ήττα, είδαμε τα λάθη που κάναμε και πιστεύω ότι αυτά δεν θα γίνουν ξανά».
Για το χαρακτηριστικό της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ομοιογένεια. Έχουμε δύο-τρεις πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο. Και να λείπει κάποιος, δεν παρουσιάζονται διαφορές στην ομάδα».
Για τη λειτουργία στην άμυνα ο έμπειρος στόπερ είπε: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Εγώ δεν ξέρω τον κ. Σάντος, ούτε τον τρόπο που δούλευε στην ομάδα. Ό,τι πει ο κ. Μπερέτα, αυτό προσπαθούμε να μάθουμε. Όλα είναι καινούργια για όλους μας. Προσπαθούμε να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή μας».
Για τον πιθανό αντίπαλο του Δικεφάλου, σχολίασε «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε τέτοιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν διαφορές στις ομάδες. Δεν ξέρουμε πόσον καιρό έχει δουλέψει στην προετοιμασία Μπράγκα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μέχρι το πρώτο ματς, πιστεύω ότι θα είναι όλα καλά στην ομάδα μας. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».
Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας επισήμανε: «Είναι ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα είμαστε «φρέσκοι» εμείς οι παίκτες. Έχουμε στο μυαλό μας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να μάθουμε ό,τι θέλει ο προπονητής από εμάς. Έχουμε την Ευρώπη μπροστά μας και θέλουμε να περάσουμε, αν είναι δυνατό, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Όσο για την προοπτική να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζουέλα τόνισε: «Έχω μεγάλη φιλοδοξία. Όταν μου είπε μάνατζερ μου να μεταγραφώ στον ΠΑΟΚ, είπα σε ένα λεπτό «ναι». Δεν ήρθα στην ομάδα για τα λεφτά. Αν ήθελα περισσότερα λεφτά, θα έμενα στη Ρωσία. Με τον ΠΑΟΚ, όμως, θέλω να διακριθώ σε κορυφαίο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: