Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο Μουρίνιο πάτησε Μαδρίτη με γεμάτη την ατζέντα του

http://1.1.1.2/bmi/www.contra.gr/images/m/jose_130710_m.jpgΜία ημέρα μετά την επιστροφή της εθνικής Ισπανίας στη χώρα μία άλλη σημαντική άφιξη έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο “Μπαράχας” της Μαδρίτης. Μετά από μία περίοδο διακοπών ο Ζοσέ Μουρίνιο έφθασε στην ισπανική πρωτεύουσα για να πιάσει δουλειά στη “βασίλισσα” της Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αρκετά θέματα να επιλύσει, ωστόσο είναι κάποια τα οποία έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους. Εν αρχή οι αποδεσμεύσεις των Ραούλ, Γκούτι, Ντρέντε. Όλοι τους δεν υπολογίζονται για τη νέα χρονιά. Ο πρώτος δείχνει να έχει συμφωνήσει με τη Σάλκε, ο δεύτερος “φλερτάρει” εδώ και καιρό με την Μπεσίκτας, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό, ενώ ο Ολλανδός μέσος θα μετακομίσει στη Λισαβόνα για να παίξει στη Σπόρτινγκ.

Στο θέμα των παικτών που θα μετακομίσουν στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει τελική κίνηση για τον Ντάγκλας Μαϊκόν. Η Ίντερ θέλει 29.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει, ωστόσο η επιθυμία του Μουρίνιο να δει τον παίκτη με τη λευκή φανέλα ίσως κάμψει τις αντιστάσεις του προέδρου, Φλορεντίνο Πέρεθ.
Από εκεί και πέρα και μετά από άκρατη ονοματολοχία για τον κεντρικό μέσο ο Σάμι Κεντίρα της Στουτγάρδης φαίνεται ότι κερδίζει τη “μάχη”, ειδικά μετά τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Μπορεί στη γερμανική ομάδα να διαψεύδουν την ύπαρξη επίσημης πρότασης, αλλά οι Μαδριλένοι ξέρουν πότε θα...χτυπήσουν. Άλλωστε το συμβόλαιο του διεθνούς Γερμανού εκπνέει την επόμενη χρονιά και η ομάδα του κινδυνεύει να τον χάσει το Δεκέμβριο χωρίς να πάρει ευρώ. Τέλος, ο Μουρίνιο καλείται να πάρει απόφαση και για τον Πέδρο Λεόν, ο οποίος έχει συμφωνήσει να κάνει την εσωτερική μετακίνηση (από τη Χετάφε στη Ρεάλ).

Φλέγοντα είναι και τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσεις παικτών. Ο Πέπε πέρασε μία δύσκολη χρονιά (λόγω του τραυματισμού στο γόνατο), με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε σταμάτησαν και οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του που άρχισαν τον Οκτώβριο του 2009. Στην ομάδα θα παραμείνει και ο Γέρζι Ντούντεκ, με τον Πολωνό να αποδέχεται το ρόλο του μόνιμου...δεύτερου πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας.

Ένα κομμάτι που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτό της ομαλής ένταξης των διεθνών παικτών στο προπονητικό πρόγραμμα. Η “βασίλισσα” έχει 11 παίκτες που έδωσαν το “παρών” στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι πρωταθλητές κόσμου, Κασίγιας, Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Αλμπιόλ και Αρμπελόα. Στο ίδιο επίπεδο με τους παραπάνω βρίσκεται και ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ο οποίος αντιμετώπισε τους συμπαίκτες του στον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι έξι προαναφερθέντες θα βρουν την υπόλοιπη ομάδα στην περιοδεία που θα κάνει στις ΗΠΑ. Εκεί θα μεταβούν επίσης οι Ντι Μαρία, Ιγκουαϊν, Κακά και Ρονάλντο, οι οποίοι αποχαιρέτησαν νωρίτερα τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Για το τέλος αφήσαμε τον νεοαποκτηθέντα Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την εθνική U-19 στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια, πέντε εξ' αυτών είναι σίγουρα (Σαν Χοσέ, Λος Άντζελες, Μπάγερν Μονάχου, Σταντάρ Λιέγης, Χέρκουλες) ενώ ο Μουρίνιο έχει ζητήσει να κλειστούν άλλα τρία. Το πρώτο αφορά το τρόπαιο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και τα άλλα δύο είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν και πάλι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ίσως στο Μεξικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: