Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αγαπάει τον ΠΑΟΚ ο Πέτζα αλλά...

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει πάντα τον ΠΑΟΚ μέσα στην καρδιά του και αποκάλυψε πως τον παρακολουθεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά όσο αγωνίζεται δεν μπορεί να τον βοηθήσει διοικητικά.

Για τους Χόρνετς που έμειναν εκτός πλέι οφ:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί όλη τη χρονιά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την μέση μου και ξαφνικά ήρθε αυτός ο τραυματισμός στους κοιλιακούς. Ποιος ξέρει, αν ήμουν υγιής μπορεί να είχαμε προλάβει την τελευταία στιγμή το τρένο των πλέι οφς. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου, αν εξαιρέσεις τη χρονιά που ήμουν εκτός για όλη τη σεζόν την περίοδο 2006- 07 μετά την εγχείρηση στην μέση μου, που χάνω τα πλέι οφ. Νιώθω πολύ άσχημα και θα φροντίσω να επανορθώσω την ερχόμενη σεζόν».

Για το τι πρόκειται να κάνει τώρα που το συμβόλαιο του τελειώνει:

«Η να σταματήσω το μπάσκετ, αφού νιώθω ήδη γέρος (γέλια). Αυτή τη στιγμή που έχω στο μυαλό μου είναι να ξεπεράσω τον τραυματισμό που με ταλαιπωρεί. Μετά θα έρθουμε όλοι οικογενειακώς στην Ελλάδα. Θα ξεκουραστώ για λίγο και τον Ιούλιο θα ξεκινήσω προπονήσεις. Θέλω όταν θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ να είμαι πανέτοιμος και να βοηθήσω τους Χόρνετς να γυρίσουν στα πλέι οφ. Πριν δύο χρόνια είμαστε 2οι στη Δύση και διεκδικούσαμε την είσοδό μας στους τελικούς της περιφέρειας και φέτος θα δούμε τα πλέι οφ από την τηλεόραση. Δεν θέλω να ξανανιώσω αυτό το αίσθημα της αποτυχίας».

Για το επόμενο καλοκαίρι:

«Θα είμαι ελεύθερος και αν τελικά κρίνω ότι το μυαλό και το σώμα μου αντέχουν για να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, τότε θα συνεχίσω. Η βασική μου προτεραιότητα είναι το ΝΒΑ και οι Χόρνετς. Ομως λογικά θα γίνει το "λοκ άουτ" τον Ιούλιο του 2011 και όσο περισσότερο κρατήσει, τόσο θ' αυξάνονται οι πιθανότητες επιστροφής μου στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες του ΝΒΑ. Το "λοκ άουτ" θα φέρει πολλούς παίκτες στην Ευρώπη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2006:

«Μου τηλεφώνησαν και με ρώτησαν αν σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ευρώπη. Είχα ήδη συμφωνήσει όμως με τους Χόρνετς για πενταετές συμβόλαιο και γενικώς τότε δεν υπήρχε για μένα σκέψη επιστροφής στην Ευρώπη».

Για τη ζωή στην Αμερική:

«Στην Αμερική νιώθεις ότι το κράτος σε σέβεται. Δεν υπάρχει ταλαιπωρία στο να πληρώσεις λογαριασμούς, ούτε ουρές στις τράπεζες. Τα πάντα γίνονται από το τηλέφωνο. Είναι τόσο οργανωμένα, τα πράγματα. Από την άλλη, πάντα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αμερική, μου λείπει το κομφούζιο της Ελλάδας. Ο Ελληνας είναι γενικώς πιο ανοιχτός χαρακτήρας και ξέρει ακόμα και στα δύσκολα, να περνάει καλά».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Τον ΠΑΟΚ τον αγαπάω και ξέρω ότι με αγαπούν οι φίλαθλοι. Ομως όσο παίζω μπάσκετ, δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί πολύ απλά έχω μάθει ν' αφιερώνομαι και να δίνω το 100% σε οτιδήποτε κάνω. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στο πως θα γίνω καλύτερος παίκτης και πως θα βοηθήσω τους Χόρνετς να βελτιωθούν σαν ομάδα. Οπότε δεν έχει νόημα η κουβέντα αυτή, στην παρούσα. Φροντίζω πάντα να μαθαίνω τι κάνει ο ΠΑΟΚ στην μπάλα και στο μπάσκετ. Οποτε η τηλεόραση δείχνει αγώνες, τους παρακολουθώ. Γίνεται τρομερή προσπάθεια, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ».

Για το τι προβλέπει για το ΝΒΑ:

«Αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν σαν ομάδες οι Λέικερς, οι Καβαλίερς και οι Σέλτικς. Πιστεύω πως οι δυό τελευταίες είναι και οι μοναδικές που όχι απλά μπορούν να κοντράρουν αλλά και να νικήσουν στους τελικούς τους Λέικερς. Το Κλίβελαντ θα έχει το απόλυτο πλεονέτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά θα πρέπει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του να επιστρατεύσουν τους καλύτερους εαυτούς τους για να φτάσουν μέχρι τους τελικούς. Αν οι Σέλτικς παραμείνουν υγιείς, πιστεύω ότι έχουν την εμπειρία αλλά και τα κορμιά για να αφήσουν εξω το Κλίβελαντ και να γυρίσουν στους τελικούς. Οι Λέικερς, με τον Κόμπι Μπράιαντ στο ρόλο του απόλυτου "δολοφόνου", είναι για μένα το φαβορί. Οχι όμως το αδιαφιλονίκητο, όπως ήταν πέρυσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: