Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η Γαλατσαράι δημοφιλέστερη ομάδα στην Τουρκία


Ο Σαρπ πανηγυρίζει το γκολ επί της Μπεσίκτας Η Γαλατασαράι είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Hurriyet". Στην έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα από 42 πόλεις και έδωσαν στην "Τζιμ Μπομ Μπομ" ποσοστό 33,8%, έναντι 26,6% της Φενερμπαχτσε και 18,4% της Μπεσίκτας.

Γίνεται σαφές ότι η Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των ποδοσφαιρόφιλων στην Τουρκία, αλλά και η Τραπεζούντα έχει το δικό της σημαντικό κοινό, αφού η Τραμπζονσπόρ συγκεντρώνει ποσοστό 10,1%. Πολύ πίσω βρίσκεται η ομάδα-θαύμα του φετινού πρωταθλήματος και πρωτοπόρος της "Σούπερ Λιγκί", Μπουρσασπόρ με μόλις 2,9%.

Η έρευνα περιλάμβανε γενικά ερωτήματα και οι απαντήσεις καταδεικνύουν το πάθος που έχουν με το ποδόσφαιρο οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά αφορούσε το πόσοι θα αγνοούσαν μια σημαντική υποχρέωση, όπως για παράδειγμα το γάμο ενός συγγενή ή ένα ρομαντικό ραντεβού ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αν συνέπιπτε με ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Το ποσόστο αυτών που θα προτιμούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα έφτασε το 57% !

Δεν υπάρχουν σχόλια: