Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Πωλητήριο σε Λίβερπουλ!

Έτοιμοι να πουλήσουν την Λίβερπουλ είναι οι Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ. Οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες των «ρεντς» προσέλαβαν την τράπεζα επενδύσεων Βarclays Capital να βρει υποψήφιους επενδυτές για να βοηθήσει στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον σύλλογο, ενώ ανέφεραν ότι είναι ανοικτοί σε πρόταση πώλησης των μετοχών. Η κίνηση αυτή σίγουρα θα ήρθε σαν χαρμόσυνο νέο για τον Ράφα Μπενίτεθ ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι τα όποια πλάνα του για ενίσχυση της ομάδας έχουν επηρεαστεί από τα χρέη ύψους 237 εκατ. λιρών των δύο ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν είναι δημοφιλείς στους οπαδού της ομάδας.

Τα χρέη αρχίζουν και πνίγουν το δίδυμο Χικς-Ζιλέτ, αφού η Royal Bank of Scotland, καθώς και η Αμερικανική τράπεζα Wachovia, που δάνεισαν λεφτά στους δύο επιχειρηματίες, ζήτησαν να μειώσουν το χρέος κατά 100 εκατ. λίρες μέχρι τον Ιούλιο.

Ο Ισπανός τεχνικός προειδοποίησε ότι χρειάζεται 60 εκατ. λίρες για να μπορέσει η Λίβερπουλ να γίνει ξανά ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τρόπαια. Οι Χικς και Ζιλέτ τα άκουσαν για άλλη μία φορά από τους οπαδούς κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και γι αυτό ετοιμάζονται να προσλάβουν τον πρόεδρο της British Airways, Μάρτιν Μπρούτον.

Πάντως, ακόμα οι δύο ιδιοκτήτες δεν έχουν πειστεί ολοκληρωτικά να πουλήσουν την Λίβερπουλ και ειδικά ο Χικς ο οποίος πρόσφατα απέρριψε πρόταση ύψους 105 εκατ. λιρών για το 40% από την τράπεζα The Rhone Group.

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει να μην καταφέρει να βγει στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: