Κυριακή 11 Απριλίου 2010

«ΠΑΟΚ: τέσσερα ιερά γράμματα»

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 84 χρόνια ζωής και ο Γιώργος Κούδας ανέφερε τα συναισθήματα που νιώθει για τον «δικέφαλο». Ο παλαίμαχος άσος τόνισε πως η λέξη ΠΑΟΚ είναι τέσσερα ιερά γράμματα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε...

Από όλη αυτή την πορεία σας στον ΠΑΟΚ ξεχωρίζετε κάποια πρόσωπα;

«Μου βάζετε δύσκολα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσοι πολλοί παράγοντες, που θα χρειαζόταν χρόνος για να τους απαριθμήσουμε. Εμείς, που ανήκουμε στην παλιά γενιά, χρωστάμε πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο ως παράγοντες του αθλητισμού και του ΠΑΟΚ, αλλά και ως ανθρώπους που είχαν αποφασιστική συμβολή και στη δική μας ζωή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον πρώτο άνθρωπο που βρήκα στον ΠΑΟΚ, τον Λάζαρο Τσώμο, που δούλευα και μαζί του, τον Γιώργο Παντελάκη, που σημάδεψε μια εποχή; Ηταν ένας από τους μεγάλους εκείνης της εποχής και στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ο Γιώργος Παντελάκης έβαλε τα θεμέλια για κάτι τέτοιο».

Αν σας ζητούσαμε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε για τον ΠΑΟΚ σε μια λέξη ή σε μια φράση, θα ήταν δυνατόν;

«Ασφαλώς, η απάντηση είναι η λέξη που αναφέρατε. Η λέξη ΠΑΟΚ. Τα τέσσερα ιερά γράμματα είναι πάνω απ' όλα. Ολα τα υπόλοιπα είναι από εκεί και κάτω. Το λέω, ξέρετε, με όλη τη συναίσθηση της ευθύνης, γιατί το έζησα αυτό. Από τους μεγάλους παράγοντες μέχρι τους παλιούς συμπαίκτες μου, τον Λέανδρο Συμεωνίδη ή ακόμα και τον Κουιρουκίδη, με τον οποίο δεν υπήρξα συμπαίκτης. Αυτό ένιωσα, αυτό έζησα και με αυτό πορεύτηκα μέχρι τώρα. Αυτό είδα από την πρώτη μέρα που εντάχθηκα στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της καριέρας μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: