Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Συνέταιροι οι Αγγελόπουλοι!


Ο Κόκκαλης και τα αδέλφια Αγγελόπουλοι... Συνέταιρους στην ΠΑΕ θέλει τους αδελφούς Αγγελόπουλους ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος προτιμάει να πάρουν τα αφεντικά του μπάσκετ το 40% των μετοχών που αντιστοιχεί στην συνολική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι άλλωστε που έχει συζητήσει ο ήδη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με αφορμή το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ.

Την κίνηση αυτή την έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης σκεπτόμενος όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, καθώς πρόθεση του είναι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλοντας να μην γκρεμιστεί η αυτοκρατορία που έχει "χτιστεί" όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι "ερυθρόλευκοι" σαρώνουν τους τίτλους εντός συνόρων, έχει σκοπό να έχει έτοιμους τους διαδόχους που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν δείξει από το μπάσκετ ότι αγαπούν τον Ολυμπιακό, ρίχνουν χρήματα στο σύλλογο, ενώ μπορούν να εγγυηθούν την ηρεμία στην ομάδα. Δηλαδή ότι χρειάζεται ένας σύλλογος από τους ηγέτες του σε διοικητικό επίπεδο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και συζήτησε με τους συνεργάτες τη στροφή που θέλει να κάνει από τα αρχικά του σχέδια, τα οποία ήταν η εμπλοκή 4-5 μεγάλων επιχειρηματιών. Πρόθεση του προέδρου του Ολυμπιακού είναι να κάνει δουλειά μόνο με τους Αγγελόπουλους. Οι κ.κ. Τσάκος και Λαυρεντιάδης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βάλουν 10 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ωστόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης θα περιμένει τα αφεντικά της ΚΑΕ, τα οποία θα συμβουλευτούν τον πατέρα τους Κωνσταντίνο, πριν δώσουν την οριστική τους απάντηση. Αν πουν το "ναι" και αποκτήσουν το 40%, τότε στην ΠΑΕ θα μπουν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και δεν έχουν πάρει επίσημα θέση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι να πάρουν όλο το ποσοστό και όχι ένα μέρος του. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτονται να προτείνουν την αγορά όλου του Ολυμπιακού, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Σωκράτης Κόκκαλης θα απαντούσε αρνητικά, καθώς θέλει να γίνει ομαλά η αλλαγή. Oπως έγινε δηλαδή και στο τμήμα μπάσκετ, όπου οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μπήκαν αρχικά με ένα μικρό ποσοστό, πήραν τη διαχείριση του μπάτζετ και τώρα είναι έτοιμοι να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά. Ακόμα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν δείχνει έτοιμος να φύγει από το προσκήνιο, γι αυτό και δεν θα συζητούσε για την πώληση όλων των μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: