Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Πρώτο δείγμα, δυστυχώς, θετικo

Oι φήμες για νέο κρούσμα ντόπινγκ σε έλληνα ποδηλάτη είχαν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Με επιστολή του το ΕΣΚΑΝ, ενημέρωσε την ομοσπονδία της ποδηλασίας ότι το πρώτο δείγμα του πρωταθλητή του αγωνίσματος αντοχής της κατηγορίας μάστερς Γιώργου Γκίνη του Α.Ο. Θησέα, βρέθηκε θετικό.





Ο έλεγχος ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δρόμου Μάστερς, που έγινε στις 9 Μαίου 2009 στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας. Το sport.gr είχε εδώ και ημέρες την πληροφορία ότι το κρούσμα ντόπινγκ στην ποδηλασία αφορά αθλητή που αγωνίστηκε στην κατηγορία Masters στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας και επιβεβαιώθηκε.

Οπως ορίζει ο νόμος η Ε.Ο.Π. θα περιμένει την ανάλυση και του Β΄ δείγματος, για να προβεί στις κυρώσεις που προβλέπονται.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης (11/6) αναχώρησε για το Κότμπους της Γερμανίας η Εθνική ομάδα πίστας ταχύτητας, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες πίστας στις 13, 14, 20 και 21 Ιουνίου 2009. Την αποστολή αποτελούν οι πρωταθλητές μας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης και ο Βασίλης Γαλάνης, ο Εθνικός προπονητής πίστας Δημήτρης Χίος, ο μηχανικός Αράμ Αζίζ και ο μασέρ Θανάσης Παναγιώτοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: