Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης1-0


Ο Γκαστόνε Κάσας πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος του Αστέρα Τρίπολης... Η ΑΕΛ ξεκίνησε με το δεξί το 2010. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, επικράτησε στο "Αλκαζάρ" με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις "στείρες" αγωνιστικές και πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα". Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από έξι αγώνες.

Το παιχνίδι στο "Αλκαζάρ" ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο να δημιουργούν τις φάσεις για να σκοράρουν. Μάλιστα αν ο Τσέζαρεκ ήταν λίγο πιο προσεκτικός στη φάση του 9', οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, όμως ο Κροάτης παρότι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιέρα δεν πανηγύρισε διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι που παρατάχθηκαν με τρία νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους ισορρόπησαν και άγγιξαν το γκολ στο 12'. Όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στο Μετίν καθώς χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.Το επόμενο τέταρτο κύλισε χωρίς αξιόλογες φάσεις και ξαφνικά η ΑΕΛ, προηγήθηκε. Ρομέου και Μετίν άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, και ο Κάσας που βρέθηκε σε θέση βολής, "εκτέλεσε" με ιδανικό τρόπο τον τερματοφύλακα του Αστέρα και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους "βυσσινί" που θέλησαν στα επόμενα λεπτά να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Παρότι όμως δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 29', ο Κάσας έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή, στο 30' ο ίδιος παίκτης έστειλε με το... καλάμι για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει διότι υποδείχθηκε σωστά οφσάιντ και στο 33' ο Μετίν δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η ΑΕΛ έδωσε χώρο, στους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου, αλλά είχε φροντίσει να κλείσει -ειδικά από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής και πίσω- κάθε διάδρομο προς την εστία του Βιέρα. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, τα ατού του ήταν μπλοκαρισμένα και μάταια ο χρόνος κυλούσε.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύομενοι τα κέφια του Μετίν, απειλούσαν συνεχώς, ωστόσο ο Κάσας που στο 27' είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά παρότι βρέθηκε ακόμα και... φάτσα με το γκολ (στη φάση του 77'). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρούνται όλα ρευστά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης δεν απείλησε παρά μόνο μία φορά. Αυτό έγινε στο στο 84' με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης όμως -ο οποίος φέτος έχει σημειώσει 9 γκολ- δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου...

  • Ο Πούρι, ο οποίος στις καθυστερήσεις πήρε τη θέση του Κυριακίδη, έγινε ο πρώτος Εσθονός που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα

  • Στις εξέδρες του "Αλκαζάρ" βρέθηκε και ο Σάλομον Ολεμπέ. Ο διεθνής Καμερουνέζος μέσος, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "βυσσινί" διάρκειας 1,5 έτους.

    Γήπεδο: Αλκαζάρ
    Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης (90'+1' Πούρι), Ρομέου, Βενετίδης (46' Τοάμα), Φλάβιο, Μετίν (88' Ααράμπ), Κάσας,
    Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (75' Ουριμπάρι), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης (60' Βίλτσες), Μπαστία, Καρέρα, Εντερ (79' Καούνος), Ουντότζι, Τσέζαρεκ
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: