Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Καβάλα και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2


Ο Ναπολεόνι παρακολουθεί τον Οικονόμου Καβάλα και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Ονουάτσι πέτυχε το πρώτο γκολ του 2010 στο 26, σκόραρε και για δεύτερη φορά 40 λεπτά αργότερα όμως Μπαλβορίν (54') και Ναπολεόνι (71') είχαν τις απαντήσεις και εκμεταλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά λάθη της αντίπαλης άμυνας. Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι στην τελευταία φάση.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Καβάλας έκανε ο Σόσιν που ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ερβιν Σμολάρεκ που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ιωάννου.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, το ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν οι Μπεγκόνια και Νάτσο Γκονζάλες που ξεκίνησαν στοαρχικό σχήμα, όπως και ο Σιστόν που πέρασε ως αλλαγή.

Από το ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και γρήγορο με αποτέλεσμα να υπάρξουν και αρκετές φάσεις. Ο Ναπολεόνι ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης καλής στιγμής για τον Λεβαδειακό, με τον Κάλατς να αποκρούει με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ιταλού, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στην επίτευξη του γκολ. Από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Ρινκόν, μετά τη σέντρα του Πετκάκη, «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ονουάτσι και εκείνος από το ύψος του πέναλτι «νίκησε» με εξαιρετικό πλασέ τον Στρατηλάτη.

Ο πρώην παίκτης του Ιωνικού έχασε στο 41ο λεπτό μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού δεν μπόρεσε να βγει νικητής, με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο επιθετικός στην επανάληψη και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 54ο λεπτό και από το κόρνερ του Ταραλίδη, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο Μπαλβορίν δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κάλατς (1-1). Η Καβάλα αντέδρασε σχετικά γρήγορα και στο 66ο λεπτό πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όταν από την πάσα του Σιόντη ο Ονουάτσι πλάσαρε ιδανικά τον Στρατηλάτη, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Όμως ο Λεβαδειακός δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του. Στο 71', από την σέντρα του Κόλτζου, η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι και εκείνος με δυνατό σουτ από κοντά ισοφάρισε και πάλι για τον Λεβαδειακό.

Οι φιλοξενούμενοι, τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου προσπάθησαν να «κλέψουν» το «τρίποντο», όμως το δυνατό σουτ του Ταραλίδη από αριστερά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Κάλατς πριν φύγει άουτ.

Στην εκπνοή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Μπεγκόνια φάνηκε να κρατάει από το χέρι τον Σόσιν μέσα στην περιοχή ενώ ο Πολωνός πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης ήταν έτοιμος να σκοράρει και μάλλον είχαν δίκιο, με τον διαιτητή Σπάθα να αφήνει λανθασμένα το παιχνίδι να συνεχιστεί και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

Ηταν η 3η εντός έδρας ισοπαλία για την Καβάλα και η δεύτερη που αποκτάει ο Λεβαδειακός μακριά από την Λιβαδειά. Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Πετκάκης, Οικονόμου, Ψωμάς, Θεοδωρέλλης, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Ονουάτσι (85' Σουλτανίδης), Σόσιν, Ιωάννου (77' Σμόλαρεκ), Ρινκόν (65' Μεντί)
Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Νάτσο Γκονζάλες (68' Σιστόν), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (76' Βασιλείου), Ταραλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: