Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο σε Μπάκο-Καϋμενάκη, επίπληξη σε Αλαφούζο!!

Με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης. Επίπληξη και ανάκληση δηλώσεων σε Αλαφούζο.

Πρόστιμο σε Μπάκο-Καϋμενάκη, επίπληξη σε Αλαφούζο
Το ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Επίσης, με επίπληξη και υποχρέωση ανάκλησης των όσων δήλωσε μέσω twitter τιμωρήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να ανακαλέσει εντός 20ημερών τα όσα δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος, καλεί την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη να ανακαλέσει την ανακοίνωση που εξέδωσε την 1η Ιουνίου 2013.

Αναλυτικά οι αποφάσεις από την σημερινή (Παρασκευή 21/06) της Πειθαρχικής Επιτροπής:

ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέους την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τον Δημήτριοο Μπάκο και τον Ιωάννη Καϋμενάκη για το πειθαρχικό αδίκημα της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και τους τιμωρεί με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ο καθένας.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Εισήγαγε προς εκδίκαση την υπόθεση των Ιωάννη Αλαφούζου, προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε την από 14-5-2013 πειθαρχική δίωξη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1,4,5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Αποφάσισε ότι η πράξη του πρώτου εγκαλούμενου Ιωάννη Αλαφούζου συνιστά την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 1,4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ πειθαρχική παράβαση της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και, λαμβανομένων υπόψη: της βαρύτητας του παραπτώματος και των συνθηκών τέλεσής του, πρέπει να επιβληθεί σ’ αυτόν η προσήκουσα και ανάλογη με την απαξία της συγκεκριμένης πειθαρχικής παράβασης ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση ανάκλησης εκ μέρους του των παραπάνω αναφερομένων εκφράσεων της ανακοίνωσης εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Η ανάκληση θα γίνει με ανακοίνωση του πρώτου εγκαλουμένου στον προσωπικό του λογαριασμό, που τηρεί στο διαδίκτυο (twitter) και στις εφημερίδες που δημοσιεύθηκε η ένδικη ανακοίνωση. Τέλος, ως προς την δεύτερη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗ ΝΑIΚΟΣ Α.Ο., ενόψει του ότι δεν προέβη η ίδια στην δημοσίευση της κρίσιμης ανακοίνωσης, δεν στοιχειοθετείται, κατά την υποκειμενική της υπόσταση, η αποδιδόμενη και σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση της διάταξης του άρθρου 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και, κατά συνέπεια, πρέπει να απαλλαγεί. Για τους λόγους αυτούς κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Ιωάννη Αλαφούζο για την διαλαμβανόμενη στο σκεπτικό ανακοίνωσή του, του επιβάλλει την ποινή της επίπληξης και τον υποχρεώνει να ανακαλέσει την επίμαχη ανακοίνωση κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας εκτιθέμενα. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. της αποδιδόμενης σ’ αυτήν πειθαρχικής παράβασης.

ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ: Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και τιμωρείται με την ποινή της επίπληξης και την υποχρέωση ανάκλησης εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας των δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε. όπου αυτές δημοσιεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: