Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σταφυλίδης: «Έχουμε φιλοδοξίες για το Μουντιάλ»

Τους στόχους της Εθνικής Νέων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας έθεσε ο Κώστας Σταφυλίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Σταφυλίδης: «Έχουμε φιλοδοξίες για το Μουντιάλ»
Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάνουν μια αξιόλογη πορεία στο Μουντιάλ της Τουρκίας είναι στην Εθνική Νέων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης.

«Χωρίς φιλοδοξίες δε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα, όμως η ατομική διάκριση περνάει πάντα μέσα από τη διάκριση της ομάδας», τόνισε ο διεθνής μπακ της Λεβερκούζεν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ

Αισθάνεσαι έτοιμος για το τουρνουά; Πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας;

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια πολύ καλή προετοιμασία, δίνοντας δύο φιλικά ματς με πολύ δυνατούς αντιπάλους, τη Σερβία και τη Γαλλία. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι στο πρώτο ματς του ομίλου με αντίπαλο το Μεξικό. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία παίρνουμε μέρος για πρώτη φορά και δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία χαμένη».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ελληνικής ομάδας;

«Οι περισσότεροι παίκτες αυτής της ομάδας παίζουν μαζί στις μικρές Εθνικές Ομάδες από το 2009. Συνεπώς, το δυνατό σημείο μας είναι η ομοιογένεια. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, οι παίκτες παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τους εαυτούς τους».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις άλλες ομάδες του 4ου ομίλου; Ποια πιστεύεις ότι θα σας δημιουργήσει προβλήματα;

«Όλες οι ομάδες του τουρνουά και κατά συνέπεια του ομίλου μας είναι εξαιρετικές. Το Μεξικό είναι η συνέχεια της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Παίδων. Επίσης, κατέκτησε με σχετική άνεση το Πρωτάθλημα της Κεντρικής Και Βόρειας Αμερικής. Διαθέτει πολύ καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος. Η Παραγουάη και το Μάλι διαθέτουν επίσης πολύ καλές ομάδες που στηρίζονται στην ομαδικότητα και τη δύναμη. Θα παίξουμε για πρώτη φορά με ομάδες εκτός Ευρώπης, με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού η καθεμία και αυτό από μόνο του προκαλεί δυσκολίες».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο τουρνουά;

«Κύριος στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρώ εφικτό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά τα ματς είναι νοκ-άουτ και όλα θα είναι ανοιχτά».

Παίκτες όπως οι Μαραντόνα, Μέσι και Ινιέστα αναδείχθηκαν σε μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου μέσω της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Γνωρίζω πολύ καλά, όπως και οι συμπαίκτες μου ότι όλα τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν στο παρελθόν και έγιναν γνωστά μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων. Χωρίς φιλοδοξίες δε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα, όμως η ατομική διάκριση περνάει πάντα μέσα από τη διάκριση της ομάδας».

Ποιοι παίκτες πιστεύεις ότι θα κάνουν τη διαφορά στην Τουρκία;

«Στην Τουρκία θα πάρουν μέρος τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου από όλες τις ηπείρους. Ο καθένας παίκτης μπορεί να προκαλέσει τον θαυμασμό των φιλάθλων. Συνήθως, όμως, ξεχωρίζουν οι παίκτες των ομάδων που τερματίζουν στις υψηλότερες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: