Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Με τρύπιο σώβρακο σε κοσμικό ντεφιλέ!

Ο Αποδυτηριάκιας περιγράφει για τη μπούκα του Γιάννη Αλαφούζου στην ιδιαίτερα της ΟΥΕΦΑ, χωρίς πρόσκληση και χωρίς την πρέπουσα ενδυμασία.
Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Ποτέ. Αυτά, εκτός όλων των άλλων, τα οποία έκανε ο Ιωάννης Αλαφούζος ειδικά για να αδειοδοτηθει  ο αδειοδοτημένος (!) Παναθηναϊκός, έχουν την εξήγησή τους. Ασφαλώς. Παιδιά της πιάτσας είμαστε, χρόνια στο πεζοδρόμιο της μπάλλας κι αν δεν τα ξέρουμε όλα, τουλάχιστον τα υποψιαζόμαστε. Ας περιοριστούμε σήμερα στα γεγονότα και να αφήσουμε στην καβάτζα τις θεωρίες συνωμοσίας.
Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο και αληθινό περιστατικό. Dinner σε έπαυλη της Ελβετίας όπου η  UEFA έχει προσκαλέσει τη high society της Ευρώπης. Παρόντες όλοι οι billionaire ιδιοκτήτες ΠΑΕ  και οι επώνυμοι bon viveur οπαδοί, όλοι αυτοί που πληρώνουν με platinum credit cards.
Ξαφνικά ένα επεισόδιο στην πύλη έφθασε να προκαλέσει ένα μικροπανικό στην κοσμική εκδήλωση. Κάποιος κύριος που αυτοσυστήνεται σαν «Αλαφούζος» και «Παναθηναϊκός club», με μπλου τζην (!) και στο χέρι ένα σουβλάκι με τζατζήκι απ’ όλα (!!!), επιμένει να περάσει, παρά την ευγενέστατη στάση των bodyguards, που κι αυτοί ακόμα φορούσαν σμόκιν.
Ο Αλαφούζος ξεπέζεψε από ένα smartaki ανάμεσα σε θηριώδη Jeep και luxurious cars και προσπαθούσε να εισβάλλει με το αίτημα να ακυρωθεί η αδειοδότηση της ΕΠΟ στα Γιαννενα και να αγωνιστεί στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ παρακολουθούσαν αμήχανα το όλο σκηνικό από ένα video wall και πάντες, από τον Mισελ Πλατινί μέχρι τον Ρομάν Αμπράμοβιτς απορούσαν για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά ενός γνωστού, κατά τα άλλα, low profile ατόμου όπως είναι ο μεσιέ Αλαφούζος.
Ουδείς από την ΟΥΕΦΑ είχε προσκαλέσει τον κύριο Αλαφούζο. Ένα αυτό. Δύο, κανείς δεν ζήτησε από κανέναν κάποια εξήγηση όταν όλα είναι γραμμένα στα χαρτιά. Και τα χαρτιά λένε ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα κυκλοφορεί με τρύπιο σώβρακο. Είναι χρεωμένος. Τι σημαίνει αυτό;
Πρωταθλητής να ήταν ο Παναθηναϊκός με το φάκελλο που εμφανίζει δεν έχει δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη. Μία ΠΑΕ με bad standing   σ’ όλα τα επίπεδα. Γιατί, λοιπόν, τόσος θόρυβος, τέτοιο θέατρο από τον κύριο Αλαφούζο; Σίγουρα ο άνθρωπος παίζει τα πλάνα του.

Για τις ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ της σημερινής Ελλάδος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Περιμένετε τον αποδυτηριάκια να σας πει τη μαύρη αλήθεια; Αυτό είναι εθνικό κατάντημα. Να μη σου λέει τη μαύρη αλήθεια ο πρωθυπουργός σου, ο αρχηγός του κόμματός σου, ο βουλευτής της περιοχής σου. Ένας άνθρωπος πνευματικός, ένας δημοσιογράφος, ένας τηλεπαρουσιαστής. Να σου πει, δηλαδή, ότι πλέον και τυπικά και ουσιαστικά δεν είσαι αφεντικό στον τόπο σου.

Περιμένετε από τον ξευτυλισμένο αποδυτηριάκια να σας πει την ξευτύλα σας. Ότι η κυβέρνηση, μονοκομματική, δικομματική, πολυκομματική, όπως κι αν κατέβει στο γήπεδο να παίξει, της απαγορεύει ο προπονητής να περάσει τη σέντρα. Γιατί; Για το καλό της. Για το καλό της Ελλάδος η τρόϊκα, στην οποία είναι υπόλογη η κυβέρνηση, για το καλό της Ελλάδος, λέει κόψτε μισθούς, κόψτε συντάξεις, βάλτε φόρους.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα. Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση. Ευτυχώς! Θα είχαμε διαλυθεί αν ο Σαμαράς, όποιος κι αν παρίστανε τον πρωθυπουργό, αποφάσιζε αυτός κάτω από την πίεση του κόσμου, πώς να διαχειριστεί τα δανεικά λεφτά αυτών που έχουν τοποτηρητή την τρόϊκα. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: