Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η καλύτερη του είναι...!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta  την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον ΠΑΟ, σε σχέση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Δεν ξέρω αν το βλέπω εγώ στραβά, αλλά τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, «κουτί» του ήρθε του Παναθηναϊκού η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να του απαγορεύσει τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ τη νέα σεζόν.
Κατ΄ αρχήν, ειλικρινά υπάρχει οπαδός του ΠΑΟ, που να πιστεύει ότι η ομάδα του, όπως χτίζεται φέτος, θα είχε ουσιώδεις πιθανότητες να κάνει κάτι καλό στην ευρωπαϊκή διοργάνωση;
Άρα, ποιο θα ήταν το όφελος; Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, το κέρδος του ΠΑΟ δε θα ήταν κάποιο τεράστιο ποσό-αν κι εφόσον προκρίνονταν στους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι εντελώς αμφίβολο.
Η μόνη ζημιά που έγινε στον ΠΑΟ (πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής του στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, που ούτως η, άλλως εδώ και κάποια χρόνια φθίνει συνεχώς), έχει να κάνει με την αξιοπιστία των λεγομένων της διοίκησής του, που διακήρυσσε ότι θα πάρει άδεια κλπ, κλπ.
Ειδάλλως, σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει κύρια τον κόσμο, η καλύτερή του είναι του ΠΑΟ! Φτιάχνει μία εντελώς καινούργια ομάδα και θα είναι φοβερό πλεονέκτημα γι΄ αυτή να μην έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στη μάχη του πρωταθλήματος, την στιγμή που ο Ολυμπιακός τουλάχιστον για το πρώτο μισό της σεζόν θα έχει τα εξαντλητικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ (το πιο πιθανό).
Εγώ βλέποντάς το αγωνιστικά, αυτό πιστεύω. Αν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευθεί το αβαντάζ ότι θα πάιζει Κυριακή με Κυριακή κι όχι μεσοβδόμαδα και κάνει κάποιες καλές μεταγραφές, μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για κάτι καλό στο νέο πρωτάθλημα.
Βεβαίως, αυτό θα έχει μεγαλύτερο αντίκρισμα στην περίπτωση που δεν επηρεαστεί η δυνατότητά του να κάνει μεταγραφές από το κόκκινο της ΟΥΕΦΑ για την αδειοδότησή του. Γιατί μαθαίνω  από πολύ έγκυρες πηγές πως το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο κι όχι τόσο απλό όπως εμφανίζεται στα ρεπορτάζ του ΠΑΟ...
Όμως, επειδή «Ελλάδα είμαστε», πιστεύω πως θα κάνει τελικά μεταγραφές…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: