Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Για τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού»

Αποφασισμένος να χτίσει μία νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αιχμές για τον Ολυμπιακό και όσους τον αμφισβήτησαν, αλλά και η «συγγνώμη» στον κόσμο.

«Για τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού»
Στη δέσμευση πως ο Παναθηναϊκός θα χτίσει μία νέα δυναστεία προχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως θέλει να πορευτεί πολλά χρόνια στον πάγκο με τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης πίσω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αποκάλυψε πως είναι θέμα χρόνου η ανανέωση συμβολαίου του Διαμαντίδη, αλλά και πως προσπαθεί να μεταπείσει τον Τσαρτσαρή να μην κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ άφησε αιχμές για τον Ολυμπιακό, τη στάση της διοίκησής του στους ελέγχους ντόπινγκ και την τιμωρία που επιβλήθηκε στους «ερυθρόλευκους» για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για:

-το δύσκολο ξεκίνημα: «Πέρσι τέτοια εποχή, στο υπερωκεάνιο που λέγεται ο Παναθηναϊκός είχαμε μείνει τρεις άνθρωποι, εγώ, ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και στο αγωνιστικό τμήμα ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα, επειδή ήξερα ότι υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μου. Κάναμε στην αρχή λάθη, αλλά υπήρχε διάθεση να τις διορθώσουμε και το κάναμε. Το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει. Μου στάθηκαν ο πατέρας μου, ο θείος μου ο Κώστας, αλλά και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που παρόλα τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά ήταν δίπλα μου. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για το καλό του Παναθηναϊκού».

-την αμφισβήτηση που δέχτηκε: «Γνωρίσαμε μεγάλη αμφισβήτηση. Κανονικά έπρεπε να έχω δημοσιεύματα όπως ‘τρομοκρατία με Αργύρη’ και άλλα πολλά. Χαίρομαι που αυτούς που τα γράψανε δεν τους βλέπω εδώ πέρα, γιατί δεν έχουν αυτά που χρειάζονται για να έρθουν εδώ πέρα. Μέχρι και τους καθρέφτες έχουν κατεβάσει από τα σπίτια τους για να μην βλέπουν τον εαυτό τους. Στηρίζοντας τις επιλογές που κάναμε το αποτέλεσμα στο τέλος μάς δικαίωσε. Όλοι αυτοί έκαναν λάθος. Εμείς έπρεπε να πάμε καλά, άσχετα με ό,τι έλεγαν, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης. Κάναμε λάθη και θα ξανακάνουμε. Όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει από ποιους διαβάζει και τι. Να ξέρει ποιοι μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

-το έργο του Αργύρη Πεδουλάκη: «Ήταν η πρώτη μας επιλογή και του είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Αργύρης μάς δικαίωσε και αν υπήρχε το μπάτζετ προηγούμενων ετών θα είχαμε κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Θα ήθελα να είμαστε μαζί τουλάχιστον άλλη μια πενταετία μαζί για να κυκλοφορούν οι Παναθηναϊκοί με το χαμόγελο στα χείλη. Το ‘απόλυτα πετυχημένος’ ούτε καν εκφράζει την προσφορά του. Διάβαζα πως έρχεται ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και μαζί θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού».

-την κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη χρονιά του: «Το νταμπλ το καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ' την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Ο πατέρας μου μετά το πρωτάθλημα μού είπε: 'Αλήθεια; Τον γαύρο 3-0; Τόσο εύκολα;'».

-τη βοήθεια του κόσμου: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο που αντιμετώπισε προβλήματα για να έρθει στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μη συμβεί κάτι ανάλογο του χρόνου. Κερδίσαμε το στοίχημα του κόσμου και ελπίζω να μας αγκαλιάσει αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας. Αυτό είναι που τους ζητάω».

-τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».

-τον Κώστα Τσαρτσαρή: «Προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφασή του. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει ως αθλητής. Από τη στιγμή που θα εμμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει, είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο σύλλογο. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί και θα δούμε».

-το σχεδιασμό της ομάδας: «Έχουμε ήδη αρχίσει να μιλάμε με τον κόουτς. Η διάθεση είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής μπορούμε, αλλά και νέα παιδιά».

-την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό: «Ναι μεν βγήκε η ποινή, αλλά να δούμε τι θα γίνει και στο ΑΣΕΑΔ. Ελπίζω να μην ακούσουμε τίποτα περίεργο το καλοκαίρι. Είναι τρίτη φορά που συμβαίνει. Το 2010 δεν τελείωσε το παιχνίδι, φέτος δεν ήρθαν στην απονομή του Κυπέλλου και στον τρίτο τελικό πάλι διακόπηκε ο αγώνας. Βάσει κανονισμών έπρεπε να φάει μία ακόμη αγωνιστική ο Ολυμπιακός. Θέλω να πιστεύω πως η τιμωρία δεν θα πέσει, αλλά θα φάει και μία επιπλέον αγωνιστική ο Ολυμπιακός, όπως ορίζουν οι κανονισμοί».

-το αν θα επιχειρήσει ανακωχή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού: «Εγώ από την πλευρά μου έκανα πολλές προσπάθειες φέτος. Είπα και στην ΕΦΙΠ πως διάθεσή μου είναι να μην υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση σε καμία από τις κινήσεις μου. Ρωτήστε τους κυρίους Αγγελόπουλος. Όταν δεν βρίσκεις ανταπόκριση, κάτι δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου».

-τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα: «Συζητήσαμε όλες τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για θέματα διαιτησίας, οργανωτικά, τις εξοντωτικές τιμωρίες που μας επιβλήθηκαν. Θέλω να πιστεύω πως έχει αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση. Νομίζω πως η Ευρωλίγκα έχει καταλάβει πως ήταν υπερβολική. Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που δεν μπορούσε να τους σταματήσει τίποτα στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να εισπράττει ο Παναθηναϊκός το σεβασμό που πρέπει».

-την υπόθεση με τους ελέγχους ντόπινγκ: «Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Υπήρχε ένα δημοσίευμα. Εμείς τοποθετηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Ζητήσαμε από την πολιτεία για να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρχουν σκιές. Η θέση μας αυτή είναι. Ο Ολυμπιακός δεν τοποθετήθηκε καθόλου σε αυτό το θέμα, παρά μόνο σε μια τοποθέτηση του κύριου Μπαρτζώκα που προς τιμή του είπε πως πρέπει να γίνουν έλεγχοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: