Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Χαίρεται τα πόδια του Μέσι στο κρεββάτι!!

Ο Αποδυτηριάκιας διαβάζει τις δηλώσεις του παικταρά Μέσι και γράφει για τους μεγάλους τεχνίτες της μπάλλας. Τους αγράμματους και αγιασμένους.
Η γυναίκα μου είναι εντελώς άσχετη από ποδόσφαιρο, δεν ασχολείται καν, δεν γουστάρει ούτε παιχνίδι να βλέπει. Μιλάει ο κορυφαίος στον κόσμο. Να πούμε και το όνομά του; Έλα, σε παρακαλώ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μόνο ένα βιβλίο έχω διαβάσει στη ζωή μου, την Αυτοβιογραφία του Μαραντόνα. Δεν χρειάζεται άλλο, λέει ο αποδυτηριάκιας. Το παλληκάρι είπε δύο πράματα για την ζωή του και εσύ εισπράττεις την πιο κραυγαλέα απόδειξη γιατί ο τσόγλανος εξελίχθηκε στον πρώτο μπαλλαδώρο της γης.

Δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του αληθινά ταλαντούχου κι όχι κατασκευασμένου από προπόνηση, από αθλητική και προπονητική καθοδήγηση, ποδοσφαιριστή. Το πρώτο, ότι είναι χαρισματικός, δηλαδή προικισμένος από την φύση. Και το δεύτερο ότι είναι αγράμματος.

Μιλάμε για τον αρχέτυπο ποδοσφαιριστή που επιμορφώθηκε στις αλάνες και έναν αιώνα πριν μπει στο παιχνίδι η τεχνολογία.

Πελέ και Μαραντόνα κι ένα σωρό άλλοι τεράστιοι ποδοσφαιριστές ήταν φτωχαδάκια και δεν έπαιρναν τα γράμματα. Να τα κάνουν τι, όταν ήταν αγιασμένοι απ’ αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούσαν  class, πολύ πριν ανακαλύψουν το ταγκό.

Ο αρχέγονος ποδοσφαιριστής, λοιπόν, ήταν πεινασμένος, μπατίρης και κούτσουρο  στο σχολείο. Ένας αλητάμπουρας, και γι’ αυτό το αφεντικό στην γυναίκα του, η οποία έπαιρνε κατευθείαν πασαπόρτι χωρίς επιστροφή εάν αυτή ήθελε να το παίξει σύμβουλος και συμπαραστάτης σαν κι αυτήν τη συχαμένη Βικτωρία του Νταίηβιντ Μπέκαμ.

Και μία, και δύο, και τρεις συζυγούς έδιωξαν οι Πελέ, Γκαρίντσα, Μαραντόνα και άλλοι. Έτσι και ο Λιονέλ Μέσι, περί αυτού ο λόγος, τη βρήκε με γυναίκα φυτό, εντελώς ξενέρωτη από μπάλλα.

Τα πόδια του Αργεντινού η συμβία του τα βλέπει μονάχα στο κρεββάτι και τον τρελαίνει στο γλείψιμο, στο σπατουλάρισμα. Μιλάμε το πρώτο μασάζ έξτρα λαρτζ, ειδικά στις πατούσες.

 Για τη μεγάλη σφαγή Μελισσανίδη-Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Κανείς δεν το περίμενε μέχρι πριν λίγα χρόνια ότι δύο παικταράδες στις μπίζνες, ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα έμπλεκαν τα μπούτια τους σε ένα γήπεδο, τον ΟΠΑΠ, που αποτελούσε απαγορευμένη περιοχή, σκέτο ναρκοπέδιο για οποιονδήποτε άλλον επιχειρηματία, εκτος του ιδιοκτήτη της Intralot.

Η  οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει καταργήσει κάποιους απαράβατους κώδικες που επικρατούσαν στο επίπεδο των μεγαλοπιστολάδων. Όπως οι μαφιόζοι ελέγχουν  συγκεκριμένες περιοχές και δεν επιτρέπουν στη «επικράτειά» τους να μπερδευτούν άλλοι, έτσι και στον χώρο των μπίζνες κάποια πράματα είναι καπαρωμένα.

Θα γινόταν πόλεμος αν ο Βαρδινογιάννης π.χ. άπλωνε χέρι στον κατασκευαστικό τομέα, όπως αν ο Μπόμπολας τη χωνότανε στο πετρέλαιο. Αν ο Κόκκαλης έκανε τράπεζα ή, ο Μυτιληναίος έστηνε κανάλι χωρίς ευλογία των εκδοτών. Αν ο Γιαννακόπουλος επεκτεινόταν στη τηλεφωνία  κ.λ.π. Δεν παίζει πια το fair play ανάμεσα στα γεράκια της Ελλάδας.

Σήμερα όποιος έχει ρευστό παίζει μπάλλα όπου γουστάρει. Στο συγκεκριμένο αντικείμενο που έχει σχέση με τον ΟΠΑΠ, μηχανοργάνωση και στοίχημα, ο Κόκκαλης είναι must.  Και o άλλος, όμως, ο Μελισσανίδης είναι γεννημένος αρχηγός ινδιάνικης φυλής. Άρα θα σκοτωθούνε. Πολύ μικρά τα περιθώρια του Γιώργου Σαλονίκη να τους τα συμβιβάσει.

Ένας από τους πιο γνήσιους άντρακλες της πιάτσας, σπαθής και μούγκας, ο Σαλονίκης, «αδερφός» και του Κόκκαλη και του Μελισσανίδη. Στο έργο, όμως, μιλάνε τα συμφέροντα, τα εταιρικά συμφέροντα, όχι τα προσωπικό γαμώτο, όχι οι προσωπικές φιλίες.

Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ τα «προνόμια» του Κόκκαλη  προβλέπεται ότι θα επανατοποθετηθούν πέρα από τις αποφάσεις της διοίκησης του οργανισμού και τις υπογεγραμμένες ήδη συμβάσεις. Προβλέπεται πυρηνικός πόλεμος.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: