Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Βασίλισσα και… χωρίς στέμμα!!

Ούτε το ότι δεν ήταν σε καλή μέρα, ούτε και ότι έμεινε με δέκα στο τέλος λύγισαν την Βέροια. Αν και ο Πανθρακικός ήταν αγκαλιά με τη νίκη, ο Καλτσάς (90’) έκλεψε τον βαθμό στην Κομοτηνή (1-1).

Βασίλισσα και… χωρίς στέμμα!
Μπορεί να πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της και να έμεινε με 10, όμως η Βέροια δεν μάσησε. Ο Πανθρακικός βρισκόταν αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς χάρη στο τέρμα του Τζάνη από το 10’, όμως ο Καλτσάς στο 90’ «χάλασε» τις… γιορτές των γηπεδούχων, 1-1.

Οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς την ζημιά, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Αν και το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό, δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα της Κομοτηνής εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός πως η «βασίλισσα του Βορρά» έμεινε με 10 παίκτες στο 80’ –λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο- και έμοιαζε να κλειδώνει το τρίποντο. «Μισή» φάση για τους φιλοξενούμενους αποδείχτηκε αρκετή και μάλιστα σε σημείο, που πονάει. Ο Καλτσάς με κοντινή κεφαλιά στο 90’ έκανε το 1-0 και έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του.


Το ματς:


Ορεξάτες έδειξαν οι δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά στην Κομοτηνή. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός με την Βέροια να δείχνει να πατάει σχετικά καλύτερα, με αποτέλεσμα να πλησιάζει πιο εύκολα την περιοχή του Αθανασιάδη. Για τον Πανθρακικό αρκούσε μία τελική προσπάθεια για να κάνει την ζημιά. Ο Τζάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από ωραίο γύρισμα του Κάσες και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το γρήγορο γκολ, ανέβασαν στροφές και πίεσαν αρκετά τον Καντιμοίρη και τους αμυντικούς του.

inner

Παρότι ζορίστηκε στα μετόπισθεν, η «βασίλισσα του Βορρά» κατάφερε να ανεβάζει τις γραμμές τις και να πάρει ανάσες. Πάντως, η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα και τα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του, εξουδετερώνονταν χωρίς δυσκολίες από την άμυνα του Πανθρακικού. Το ημίχρονο έκλεισε με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο, αλλά τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων τους έκανε πιο προσεκτικούς από το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Οι παίκτες του Ρόκα, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, έδωσαν έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία, με το επιθετικό κομμάτι να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη πλευρά, η Βέροια αν και είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην βγάζει φάσεις.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών, η ομάδα της Κομοτηνής ανέβασε τις γραμμές «κερδίζοντας» χρόνο. Η αποβολή του Ραούλ Μπράβο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90’, έμοιαζε πως θα κλείδωνε τη νίκη των γηπεδούχων. Τελικά, το φινάλε δεν ήταν γλυκό για την ομάδα του Ρόκα, καθώς ένα … κενό στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να κάνει το 1-1 και να «κλέψει» στο φινάλε τον βαθμό.



Οι συνθέσεις:


Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (46’ Χρήστου), Κάσες (40’ Μορένο), Παπαγεωργίου, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης (90+1' Αράμπα), Ποτουρίδης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Οκάτσι, Χασομέρης, Ρομέου

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μπράβο, Αραγονές (68’ Μάντζεκ), Όστοϊτς, Κάλι, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (78' Κάμπορα), Παυλίδης (59’ Μπαργκάν)

Στον πάγκο: Τζινάρ, Βάσκες, Εσπάρθα, Άρτσε

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: