Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Στην Ξάνθη και τα Γιάννενα με δύο παπούτσια πάνινα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί δεν μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη, από τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού κόντρα στην Skoda και του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ... Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ την 1η Σεπτεμβρίου θα διακρίνει ότι διέκρινε και στις αναμετρήσεις αμφότερων κόντρα σε Ξάνθη και ΠΑΣ. Στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ήταν εμφανέστατη μία αμηχανία σχετικά με την επιλογή του Μπούρμπου για το δεξί άκρο της άμυνας κι' έναν σοβαρό προβληματισμό για την μην απόκτηση αντι- Αμπέιντ και ενός κεντρικού αμυντικού.
Την ίδια ώρα οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ κατέγραφαν τον μεγάλο προβληματισμό τους για την μη απόκτηση τουλάχιστον ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού, αλλά και για την έλλειψη από το ρόστερ ενός παίκτη που θα μπορούσε να παίξει ως αριστερό εξτρέμ.
Οι ελλείψεις αυτές από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα δεν είναι μόνο αριθμητικές, αλλά και ποιοτικές. Στις συγκεκριμένες θέσεις οι δύο ομάδες “πονούν” όλη τη σεζόν και απλώς κάποιες φορές καταφέρνουν και μακιγιάρουν τα προβλήματα, ενώ κάποιες άλλες ο εκάστοτε αντίπαλος δεν τα εντοπίζει ώστε να τα εκμεταλλευτεί ή δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί όταν μιλάμε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.
Βεβαίως στην Ελλάδα συνήθως μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Αναστασίου και Αγγελος ανέλαβαν λέει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τις βαριές ήττες. Για πιο λόγο αναρωτιέμαι; Οσο κι' αν δουλέψει ο Αναστασίου, ο Μπούρμπος θα είναι αυτός που είναι και ο Τριανταφυλλόπουλος δεν θα γίνει ποτέ δεξί μπακ. Και ο Μουρίνιο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό αυτό δεν αλλάζει.
Το ίδιο ισχύει και για τον Αγγελο. Οσο κι' αν δουλέψει ο ίδιος τα δεδομένα παραμένουν ίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλο στόπερ στο ρόστερ πλην του Βίτορ (μετά και το θέμα με τον Κατσικά) και εξακολουθεί να μην έχει αριστερό εξτρέμ. Χώρια που πλέον έχει και μικρό ρόστερ το οποίο παίζει ασταμάτητα ματς και η κούραση βγαίνει.
Αλλωστε για τα δύο ματς δεν χρειάζεται να σχολιάσεις και πολλά. Για τον μεν Παναθηναϊκό φτάνει να δεις το δεύτερο γκολ της Ξάνθης! Τέσσερις τελικές οι παίκτες της Ξάνθης στην ίδια φάση, μέσα σε διάστημα 20 δευτερολέπτων και όλες επειδή κανείς μα κανείς αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν βγήκε πάνω στην μπάλα. Σε όλες μας όλες τις τελικές έβγαινε πρώτος ο Στιλ και όχι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Από τις πιο σπάνιες φάσεις κακής αμυντικής λειτουργίας που μπορεί να βρει κανείς.
Για τον δε αγώνα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα ακόμη κι' αν δεν τον έχεις δει, ξέρεις τι έχει συμβεί, αν έχεις δει το ματς με την Ξάνθη, ή το εντός έδρας ματς με την Γκινγκάμπ ή ακόμη και αυτό της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα με την Κέρκυρα κι' ας νίκησε ο ΠΑΟΚ. Ο τρόπος με τον οποίο τρώει τις κόντρα επιθέσεις στην πλάτη της άμυνάς του ο ΠΑΟΚ είναι σε κάθε ματς τόσο ίδιες που νομίζεις ότι βλέπεις ριπλέι από τον προηγούμενο αγώνα. Και επειδή πολλά μπορείς να προσάψεις στον Αναστασιάδη, αλλά ότι δεν βλέπει τι γίνεται στο γήπεδο, είναι
μάλλον υπερβολικό να το κάνεις, το πιθανότερο είναι ότι ο ίδιος το έχει εντοπίσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει από τους παίκτες του να το προσέξουν, να το διορθώσουν και αυτοί δεν μπορούν.
Με άλλα λόγια οι ομάδες είναι αλήθεια ότι βελτιώνονται μέσα από την δουλειά, αλλά μέχρι ένα σημείο αυτό έχει αποτέλεσμα. Από ένα σημείο και μετά μετράει και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, οι δυνατότητές τους και τα προσόντα τους. Και εκεί η μόνη λύση και για τον Παναθηναϊκό και για τον ΠΑΟΚ είναι οι μεταγραφές.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: