Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Κρίνουν τα φορ κι άλλοι τέσσερις...!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις παραμέτρους που θα κρίνουν την έκβαση της μάχης του τίτλου.
Το πράγμα για την υπόθεση τίτλος στο φετινό πρωτάθλημα είναι απλό: όσο ο Ολυμπιακός δεν κάνει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, ό,τι στραβοπατήματα κι αν έχουν ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός, η μάχη θα κρατήσει ως το τέλος, με εντελώς ανοιχτό το ποιος θα τερματίσει πρώτος. Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα.
Η εκτίμηση που μπορώ να κάνω είναι ότι πάρα πολλά θα κριθούν από τους σέντερ φορ των τριών διεκδικητών. Του Μήτρογλου, του Κλάους και του Μπεργκ. Όποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός από τους τρεις, ίσως δώσει και το πρωτάθλημα στην ομάδα του. Είχαμε δει ότι όσο ο Κλάους είχε ρέντα, ο ΠΑΟΚ κουτσά στραβά έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε. Τώρα βλέπουμε ότι βρίσκει πάλι δίκτυα ο Μήτρογλου κι ο Ολυμπιακός, ας μη ρολάρει, κερδίζει κι έφτασε στον πόντο, από εκεί που ήταν πέντε βαθμούς πίσω. Ο Μπεργκ επέστρεψε από τραυματισμό και ξεκίνησε κι αυτός να σκοράρει σε κάποια ματς, δίνοντας λύσεις.
Προσωπικά τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφω κι ας έφαγε τέσσερα χθες. Δεν τον είχα ξεγράψει, αν θυμάστε, κι όταν είχε χάσει στο Καραϊσκάκη κι είχε μείνει εννιά βαθμούς πίσω. Μπορεί και τώρα να είναι πέντε πόντους μακριά από την κορυφή, αλλά έχει βγάλει Καραϊσκάκη, Τούμπα, Τρίπολη, Ξάνθη, Αγρίνιο, Καλλονή. Κι ο Μπεργκ ακόμη δεν έχει κάνει την έκρηξή του.
Ο ΠΑΟΚ πήγε κι έδωσε το 150% στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ξεζούμισε την ομάδα του σε ένα ματς, πήρε αυτό που ήθελε και μετά έδειξε να ξέμεινε από δυνάμεις.
Γενικά κι οι τρεις ομάδες αυτή την εποχή πληρώνουν την κούραση της Ευρώπης. Είναι το τέλος του τριμήνου των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, που συμπίπτει με τις κακές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολους τους αγώνες. Περισσότερο επιβαρυμένος είναι ο Ολυμπιακός, αφού εντελώς διαφορετικό άλλο να παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ, από το να παίζεις με Ντινάμο Μινσκ κι Εστορίλ, όμως κι οι άλλες δύο ομάδες έχουν εχθρό την κόπωση.
Το ρόλο τους θα παίξουν κι οι μεταγραφές του Γενάρη, με τον Ολυμπιακό να έχει άλλες δυνατότητες από οικονομικής πλευράς, αλλά και προσέλκυσης ποδοσφαιριστών, καθώς έχει ακόμη το κίνητρο της Ευρώπης. Παράλληλα, όμως, αυτή ακριβώς η παράμετρος του επιβάλλει και να ενισχυθεί περισσότερο από τους άλλους, αφού είναι ο μόνος που θα επιχειρήσει να κρατήσει δύο και τρία καρπούζια στις μασχάλες.
Και, παρεμπιπτόντως, κάποια στιγμή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις κι ο Μίτσελ και κυρίως ο Ισά κι ο Λορένθο για ουκ ολίγες μεταγραφικές επιλογές…
Σίγουρα υπάρχει πάντοτε κι η παράμετρος της διαιτησίας, όμως αν υπάρχει μία στοιχειώδη ειλικρίνεια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας.
Πάνω απ΄ όλα, όμως, το πρωτάθλημα θα κριθεί από το συνδυασμό της ποιότητας της κάθε ομάδας και της θέλησής της, αυτό που λέμε ποιος το θέλει περισσότερο. Κι εκεί ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει μέσα στο γήπεδο κάποια στιγμή ότι το θέλει περισσότερο…
Τελευταίο: δεν θα μου προξενήσει έκπληξη, αν ο Αστέρας έφτανε να διεκδικεί πρωτάθλημα φέτος!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: