Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η γιορτή ξεκίνησε!!

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς, τοποθετήθηκε με αφορμή την έναρξη των του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Ηλίας Ζυγούρης, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.
«Εφθασε η ώρα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από μια διαδικασία ανάληψης της διοργάνωσης που κράτησε αρκετά χρόνια, ο ΣΒΚΘ και όλοι οι φορείς που βοήθησαν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να ιδρώνουμε τις φανέλες. 176 ομάδες από 33 χώρες με 3800 περίπου αθλητές θα συμμετάσχουν. Είναι τεράστια τα νούμερα αλλά θα αντεπεξέλθουμε. Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων για την εμπιστοσύνη της και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ όπως την ονειρευόμαστε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή», είπε ο Πάρης Πετράς.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, o Αργεντίνος Ruben Rodriguez Lamas, ήταν στο πάνελ και συμπλήρωσε για τους αγώνες: «Ευχαριστώ όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους. Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε που η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αγώνες να έχουν ξεχωριστή επιτυχία. Δεν έχει ξανασυμβεί να συμμετέχουν τόσοι πολλοί αθλητές σε διοργάνωση στην ίδια πόλη. Εύχομαι να περάσουν καλά και να είναι χαρούμενοι όπως εμείς τώρα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και στον τουρισμό».
Σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης η οικονομική κρίση τόνισε: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Οργανωτική Επιτροπή και τον κόσμο της πόλης και της χώρας. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση καθώς οι χιλιάδες αφίξεις θα τονώσουν την τοπική οικονομία».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIMBA, ο Φινλανδός Juha Vettanen, υπογράμμισε: «Ολοι εσείς που βρίσκεστε εδώ, δείχνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός. Είναι ξεχωριστή τιμή η ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η γνωριμία όλων με την Ελλάδα. Εχουμε έρθει εδώ αρκετές φορές στο παρελθόν για την προετοιμασία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι τώρα. Φροντίζουμε σε κάθε εκδήλωση που κάνουμε να συνδυάζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες με τον τουρισμό και την ψυχαγωγία. Η Ελλάδα έχει μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και είναι χώρα με μεγάλη Ιστορία. Τέλος θέλω να δηλώσω ότι είμαι ενθουσιασμένος με τον αριθμό των εθελοντών. Εύχομαι τα καλύτερα για την επιτυχία της διοργάνωσης».
Η στήριξη του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι σημαντική. Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου πήρε το λόγο: «Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστά στελέχη με ξεχωριστή διαδρομή. Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη που έχει κατακτήσει πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η πόλη που ένωσε τους Ελληνες λόγω του αθλήματος. Πολλοί ήταν οι αθλητές της που με λαμπρή πορεία κράτησαν το μπάσκετ ψηλά. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στήριξε από την αρχή την διοργάνωση που ήταν πόλος έλξης και είχε επίκεντρό την πόλη. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Σύνδεσμο Βετεράνων και πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρών στα αθλητικά και τα κοινωνικά δρώμενα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν τους αγώνες που θα μετατραπούν σε γιορτή του αθλητισμού».
Εν όψει της αυριανής έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλωσορίζει με μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της. Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που διαχρονικά  αγαπά και τιμά το μπάσκετ, θα γίνει για ένα δεκαήμερο το επίκεντρο της συνάντησης κορυφαίων αθλητών και ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα προσφέρουν στους φιλάθλους μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών από μία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην πολυδιάστατη σημασία τους. Εύχομαι το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013 να στεφθεί με την επιτυχία που αρμόζει σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς και να βάλει «τρίποντο» στην καρδιά του κόσμου. Ελπίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και θα γεμίσουν τα γήπεδα, αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τις μοναδικές ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Καλώς ορίσατε στη Θεσσαλονίκη και καλή επιτυχία στη διοργάνωση».
Σχετικά με τη διοργάνωση του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης δήλωσε τα εξής:
«Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το μπάσκετ, αλλά το μεγαλύτερο του είδους που διεξάγεται υπό την αιγίδα αιρετής Περιφέρειας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευχαριστούμε τη FIMBA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, για την εμπιστοσύνη της απέναντι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη και τους φορείς της πόλης, για τη διοργάνωση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί από τους αθλητές και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Thessaloniki Maxibasketball 2013 έχουν «δεινοπαθήσει» στο παρελθόν από τους αθλητές και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Θα χαρούμε να τους ξαναδούμε στο παρκέ και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και καλή διαμονή στους αθλητές από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Είναι μια σημαντική διοργάνωση για τη πόλη και ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη. Θα βοηθήσει σημαντικά τους Δημότες που θα το καταλάβουν τις επόμενες ημέρες. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους εθελοντές. Η συνεργασία όλων των φορέων δείχνει το δρόμο για μια λαμπρή διοργάνωση».
Ο πρώην άσος του Αρη, Μάριο Μπόνι, που θα συμμετάσχει στους αγώνες, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση. Αγαπώ την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα καθώς θα συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Βετεράνων. Δήλωσα στην κατηγορία 50+ γιατί θα είναι πιο εύκολα για μένα. Εύχομαι καλή επιτυχία».
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Βετεράνων για την δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε για έρθει η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία».
 Μεγάλη δόξα του Αρη, ο Χάρης Παπαγεωργίου, είχε να πει: «Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη. Είναι μια διοργάνωση με διεθνής ακτινοβολία και διεξάγεται στη Μητρόπολη του αθλήματος. Η πόλη χρειαζόταν μια τέτοια μεγάλη συνάντηση πολλών αθλητών από όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή και τον Σύνδεσμο Βετεράνων για την προσπάθεια χρόνων που κατέβαλλαν. Είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία».
Μια από τις μεγάλες μορφές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο 80χρονος και ενεργός βετεράνος Βύρωνας Αλεξιάδης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς η προβολή της χώρας και της πόλης στο εξωτερικό θα είναι τεράστια όπως και στους φορείς για την οικονομική συνεισφορά. Είμαι 80 χρονών και συστήνω σε όλους να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό».
Επίσης, ο καλαθοσφαιριστής του Αρη, Σωτήρης Καραποστόλου, θα συμμετάσχει στους αγώνες με την ομάδα των 35+. «Θα  είναι σίγουρα ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή μου στην μικρότερη ηλικιακά ομάδα. Θέλουμε την πρωτιά στην κατηγορία», δήλωσε.
Τέλος, εκ μέρους των γυναικών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες μίλησε η Σοφία Σταυρίδου που ανέφερε: « Είναι τιμή για όλους η εμπειρία της συμμετοχής σε μια τέτοια διοργάνωση. Ελπίζω να επιτύχει και να πάνε όλα καλά».
Εκτός από τους προαναφερθέντες το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Αριστοτέλης Ζουρνατζίδης, ο Μηνάς Τουκμενίδης, ο Στέργιος Γούσιος εκπροσωπώντας τον ΣΠΑΚΕ (βετεράνοι Αθήνας), ο Λάκης Τσάβας, η Βιβή Διαβολεμένου, η Μαρίτσα Παπαγεωργίου.
Εκπρόσωπος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας (Σ. Γιαννόπουλος), ο βετεράνος Νίκος Παναγιωτίδης, ο Τάκης Λάμπρος, ο Τάκης Καρατζουλίδης, ο Νίκος Χασόπουλος κι ο Μηνάς Τουκμενίδης, μέλη του δ.σ. του ΣΒΚΘ και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής, ο Δημήτρης Νικηφόρος, μέλη της διοίκησης της FIMBA.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: