Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Προστασία του σήματος του ΠΑΟΚ!

Η επωνυμία, το σήμα και τα συνοδευόμενα με αυτό λογότυπα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αυτής , είναι κατοχυρωμένα και ως εκ τούτου η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινικές και αστικές κυρώσεις, τόσο για τους παραχαράκτες – κατασκευαστές των προϊόντων, όσο και για τους πωλητές.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις;
Τα προϊόντα με πλαστό ή παραποιημένο σήμα, τα αποκαλούμενα στην καθομιλουμένη ως «μαϊμού – προϊόντα», είναι το κυριότερο όπλο εξαπάτησης των καταναλωτών από τους επιτήδειους.
Τη στιγμή που κάποιος αγοράζει ένα προϊόν που έχει την παραποιημένη ή πλαστογραφημένη σφραγίδα του ΠΑΟΚ, νομίζοντας ότι είναι αυθεντικό, δεν γνωρίζει ότι αυτό πιθανότατα δεν έχει ελεγχθεί ούτε για την ποιότητά του ούτε φυσικά για τις συνθήκες κατασκευής του.  Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, αρκετά απ’ αυτά τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν ακόμη και επιβλαβή για τον καταναλωτή!
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο ΠΑΟΚ θέλοντας να προστατεύσει τους φίλους της ομάδας είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την καταπολέμηση του εμπορίου προϊόντων με πλαστογραφημένο ή παραποιημένο το σήμα του συλλόγου. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ συνεργάζεται με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Όταν και όπου εντοπίζονται τέτοια προϊόντα οι υπεύθυνοι θα διώκονται και για αυτόν τον λόγο στηριζόμαστε και στη βοήθεια των πιστών οπαδών μας προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτές τις παράνομες δράσεις. Άλλωστε μιλάμε για την προστασία του σήματος του ΠΑΟΚ.
Θεωρούμε πολύτιμη κάθε βοήθεια προς την κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου και του εξοστρακισμού εκείνων που δρώντας παράνομα θέτουν τον αγαπημένο μας σύλλογο σε κίνδυνο λειτουργώντας αποκλειστικά προς δικό τους όφελος.
Με το αρμόδιο τμήμα της ΠΑΕ μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με απόλυτη εμπιστευτικότητα αποστέλλοντας email στο brandprotection@paokfc.gr
ή στη διεύθυνση:
ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Τμήμα προστασίας σήματος
Μικράς Ασίας 1,
Γήπεδο Τούμπας
Θεσσαλονίκη
ΤΚ 54351
Τηλ. +30 2310 954050
Φαξ. +30 2310 951000


Οι συνεργαζόμενες με τον ΠΑΟΚ εταιρείες είναι οι εξής (τελευταία ενημέρωση 04/07/2013):
Εταιρεία
Αδειοδοτημένα προϊόντα
ΙΓΝΑΤΙΟΣ (A) Πετσέτες, σωσίβια (μπρατσάκια), παιχνίδια, σταχτοδοχεία, μαγνήτες, φυλαχτά, αυτοκόλλητα, θήκες κινητού, κορνίζες, κουμπαράδες, μπρελόκ, πορτοφόλια.
ΙΓΝΑΤΙΟΣ (B) Καπέλα, σκούφοι, γάντια, κασκόλ, σημαίες, λάβαρα
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ – STARBALL Μπάλες θαλάσσης
ELECTRONIC ARTS Ηλεκτρονικά παιχνίδια
KONAMI DIGITAL Ηλεκτρονικά παιχνίδια
CARTOTECNICA Στυλό , αναπτήρες , φακοί
ΛΙΒΑΡΔΑΣ  – SOL’S Ρούχα
ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Σχολικά είδη και είδη γραφείου
OSCAR S.A. Σοκολάτες
ELBA – LEONTOPOULOS Παιδικά ρούχα
πηγή:paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: