Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ακτινογραφία στην κλήρωση…!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά την κλήρωση για την Σούπερ Λίγκα. Τα ντέρμπι, αλλά και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Το κλισέ είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με όλες τις άλλες. Κι έτσι είναι, βέβαια, όταν μιλάμε για κλήρωση. Από την άλλη πλευρά, πάντως, νομίζω ότι είναι καλό που τα ντέρμπι δεν γίνονται με την καλημέρα.
Για να φορμάρεται
Ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό θα παίξουν την 7η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό την 10η και την επόμενη ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, ενώ την 12η θα γίνει το ΠΑΟΚ – Άρης.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι τότε που θα ξεκινήσουν τα ντέρμπι η κάθε ομάδα θα έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια της ήδη. Θα έχει αρχίσει να φορμάρεται και να βρίσκει τα πατήματά της όσο να’ ναι.
Από τις διακοπές
Θυμάμαι παλιότερα κάποιες φορές που γίνονταν ντέρμπι από την 1η και την 2η αγωνιστική. Οι ομάδες ακόμα ήταν «κρύες», ντεφορμέ, στο αγωνιστικό ψάξιμο. Ενώ και ο κόσμος δεν είχε γυρίσει καλά, καλά από τις διακοπές του. Όσο πιο πίσω χρονικά, λοιπόν, γίνονται τα ντέρμπι, τόσο το καλύτερο.
Ελλάδα κι Ευρώπη
Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να δούμε λίγο το πρόγραμμα αγωνιστική προς αγωνιστική θα πρέπει να συνδυαστεί σίγουρα και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων. Ειδικά Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ στο τσάμπιονς ή και το γιουρόπα λιγκ για τον δικέφαλο. Και ακόμα ειδικότερα για το ξεκίνημα της σεζόν, αφού ακόμα οι σύλλογοι δεν έχουν βρει τα πατήματά τους, όπως είπαμε. Μέχρι, όμως, να ξέρουμε ακριβώς τις ημερομηνίες για την Σούπερ Λίγκα και παράλληλα όλους τους αντιπάλους στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.
Για τον Ολυμπιακό μέχρι το πρώτο ντέρμπι
Αν δούμε αυτό καθαυτό το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας και κυρίως με ορίζοντα μέχρι τα πρώτα ντέρμπι;
Ο Ολυμπιακός ξεκινάει αρκετά ομαλά. Με την πρωτάρα Καλλονή εκτός, με τον Ατρόμητο εντός, με τον Λεβαδειακό εκτός, με την Ξάνθη εντός, με τον Παναιτωλικό εκτός, με τον Πανιώνιο πάλι εκτός, την Βέροια εντός, τον Πλατανιά εκτός, τον ΟΦΗ εντός. Αυτές είναι οι εννιά πρώτες αγωνιστικές μέχρι το ντέρμπι.
Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει, λογικά, προβλήματα στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια. Δεν ξέρουμε, βέβαια, σε τι κατάσταση θα είναι ο κάθε αντίπαλος και σε τι φόρμα, όμως ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως κατεβαίνει από την θέση του φαβορί στην σεζόν. Και μπορεί να πάει στο ντέρμπι με μηδέν ή τέλος πάντων ελάχιστες απώλειες. Θα έχει, πάντως, πέντε εξόδους μέχρι τότε! Ενώ και το ματς με τον Παναθηναϊκό την 10η αγωνιστική θα είναι στη Λεωφόρο. Έξι στα δέκα εκτός, δηλαδή! Είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί.
Με την Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ αρχίζει με Ξάνθη εντός έδρας, μετά πάει στο Αγρίνιο, υποδέχεται τον Πανιώνιο, ύστερα εκτός έδρας δίνει αγώνα κόντρα στην Βέροια, την 5η αγωνιστική έχει τον Πλατανιά στην Τούμπα, την 6η ταξιδεύει στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ και την 7η υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.
Σε θεωρητικό επίπεδο, λοιπόν, όπως άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να συζητάει κάποιος γενικότερα για την κλήρωση πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει βατό πρόγραμμα, ειδικά εντός έδρας για αρχή. Με Ξάνθη, Πανιώνιο και Πλατανιά. Εκεί μπορεί να κάνει το 3Χ3 και να μην έχει απώλειες μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Εκτός έδρας το πιο δύσκολο παιχνίδι φαίνεται να είναι αυτό στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, αν και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει Παναιτωλικό, Βέροια, δυο ομάδες που διακρίνονται για τον ενθουσιασμό τους. Στο Αγρίνιο, άλλωστε, θα γίνει γιορτή την 2η αγωνιστική για την επάνοδο στην Σούπερ Λίγκα, στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν.
Για τον Παναθηναϊκό
Όσο για τον Παναθηναϊκό, ξεκινάει με Παναιτωλικό εντός έδρας, μετά πάει στη Νέα Σμύρνη, την 3η αγωνιστική έχει στη Λεωφόρο την Βέροια, ύστερα εκτός έδρας με τον Πλατανιά, την 5η αγωνιστική παίζει με τον ΟΦΗ εντός και την 6η ξανά στη Λεωφόρο με τον Αστέρα.
Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός μέχρι το πρώτο ντέρμπι στην Τούμπα έχει τέσσερα ματς εντός τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Με Παναιτωλικό, Βέροια, ΟΦΗ και Αστέρα. Θα εξαρτηθούν πολλά απ’ αυτά τα παιχνίδια για το αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει ηθικό για την συνέχεια ή αν θα πιεστεί ψυχολογικά εφόσον κάποια παιχνίδια στραβώσουν. Μην ξεχνάμε ότι την περασμένη σεζόν στο ΟΑΚΑ ο ο Παναθηναϊκός έχασε τόσους βαθμούς. Με ένα καλό ξεκίνημα, λοιπόν, σίγουρα οι πράσινοι θα αναθαρρήσουν.
Αυτά, λοιπόν, σαν μια πρώτη εικόνα από την κλήρωση για το πρωτάθλημα…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: