Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Ζω το όνειρο μου»

Για την εμπειρία του στους κιτρινόμαυρους μίλησε ο Νίκος Γκόλιας που αποτελεί ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για την νέα του ομάδα και δήλωσε έτοιμος να τα δώσει όλα.
-Πως νιώθεις που έκανες ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα σου, μια μεταγραφή πριν τα 20 χρόνια σου στον Άρη και ποια είναι η εμπειρία σου από την προετοιμασία μέχρι στιγμής;
«Το είπα κι όταν ήρθα, ότι πλέον ανήκω σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος κι αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία το να προπονείσαι στο Ρύσιο και είναι ούτως ή άλλως οι εγκαταστάσεις εκπληκτικές. Κι εδώ όμως είναι υπέροχα τα πράγματα και νομίζω ότι το περιβάλλον βοηθάει για να χτίσουμε μια σπουδαία ομάδα».
-Η προσαρμογή σου ήταν γρήγορη στο νέο σου περιβάλλον;
«Σαν άνθρωπος είμαι λίγο κλειστός και ντροπαλός, όμως στην ομάδα μας αυτήν τη στιγμή υπάρχουν νέα παιδιά κι αυτό με βοηθάει πολύ».
-Σε ποια θέση παίζεις και που σου αρέσει να παίζεις;
«Κυρίως παίζω ως στόπερ και αμυντικό χαφ κι εκεί μου αρέσει περισσότερο, όμως ο προπονητής ξέρει που μπορώ να προσφέρω καλύτερα και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όπου χρειαστεί».

-Όταν ήρθε η πρόταση από τον Άρη πως ένιωσες;

«Μόλις έμαθα για την πρόταση του Άρη, ένιωσα πως ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να δείξω το ταλέντο μου και να κάνω αυτό το βήμα παραπάνω. Δεν το σκέφτηκα καν και πλέον ζω το όνειρό μου».
-Το να υπογράψεις μονοετές συμβόλαιο στην Αναγέννηση πως προέκυψε;
«Ήταν ένα ρίσκο και ήταν καθαρά δική μου επιλογή, ώστε να παίξω μια χρονιά και να μπορώ έπειτα να διαπραγματευτώ με μια καινούρια ομάδα. Τελικά μου βγήκε σε καλό».
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου φέτος;
«Ο βασικός στόχος είναι να ξεχάσουμε την περυσινή σεζόν, διότι δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας να κινδυνεύει και πλέον φέτος πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή. Σε ατομικό επίπεδο όλοι θέλει να παίζουν και μακάρι να μπορέσω να τα καταφέρω και να είμαι κι εγώ ενεργός».
-Είναι αλήθεια ότι είσαι δυναμικός σαν παίκτης, ποια είναι η φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού σου;
«Είτε είναι προπόνηση, είτε αγώνας θέλω να δίνω το 100% και δεν διαλέγω αντίπαλο, αν δηλαδή αυτός είναι μικρός, μεγάλος ή όνομα. Νομίζω αυτό είναι το πλεονέκτημα μου, η δύναμη και το πάθος που βγάζω και πάνω σε αυτό πατάω για να καθιερωθώ».
-Σου έχουν δώσει κάποια συμβουλή ο Κουλουχέρης και ο Ρόβας, με τους οποίους κατάγεσαι από το ίδιο μέρος κι έπαιξαν κι αυτοί στον Άρη;
«Ναι μιλάμε και με συμβουλεύουν διαρκώς.  Τους ακούω γιατί με βοηθάει η εμπειρία τους και για μένα είναι μεγάλη βοήθεια αυτό».
-Η περυσινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη. Φέτος να ελπίζει ο κόσμος σε κάτι διαφορετικό;
«Το μέγεθος του Άρη είναι τεράστιο και δεν μπορεί να περάσει ξανά τα ίδια η ομάδα. Δεν αρμόζει σε αυτόν τον κόσμο να στεναχωριέται. Ο Άρης είναι για ψηλά. Άλλωστε το πρώτο πράγμα που μου είπανε όταν ήρθα στην ομάδα, ήταν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα περυσινά. Ο Άρης έχει μεγάλη πίεση το ξέρουμε και νομίζω πως όλοι θα γίνουμε πιο ώριμοι μέσα από αυτό, γιατί όλα τα παιδιά ξέρουν που παίζουν».
-Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που έχεις έρθει πιο κοντά;
«Ο Πουλίδο αυτήν τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην ομάδα και ο άνθρωπος που μας βοηθάει συνεχώς. Κάνει πλάκα με όλους, μας συμβουλεύει και γενικά μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Πάντως από την αρχή δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα και έχω ήδη δημιουργήσει σχέσεις με όλους, αφού ούτως ή άλλως όλοι είμαστε μια παρέα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: