Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Εμείς πληρώνουμε, ΑΕΚ και Άρης τι κάνουν;»

Το πλάνο εξυγίανσης του ΟΦΗ ανέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, που άφησε αιχμές για την ΑΕΚ και τον Άρη. «Θα φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εμείς πληρώνουμε, ΑΕΚ και Άρης τι κάνουν;»
Υπόσχεση ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα πάντα προκειμένου ο ΟΦΗ να γίνει μεγάλος και να επιστρέψει εκεί που αξίζει, έδωσε ο Μάνθος Πουλινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κρήτη TV».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε αναλυτικά για το φετινό πλάνο της ομάδας και την μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στις μεταγραφές των Γκαλέτι και Μακουκούλα, ενώ άφησε και αιχμές για την ΑΕΚ και τον Άρη σχετικά με τα χρέη των δύο ομάδων. Παράλληλα, ζήτησε από τον κόσμο να έχει υπομονή και να δείξει εμπιστοσύνη στο πλάνο.

Αναλυτικά:

Για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: “Έχουμε προβληματιστεί από το ξεκίνημα της ομάδας όμως έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχει ένα πλάνο όπου σε βάθος τριετίας θα πρέπει να έχουμε κάνει κάποια πράγματα. Το οικονομικό κομμάτι σχετίζεται με το αγωνιστικό. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα, είναι και θέμα τύχης γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη κόντρα σε Πλατανιά, ΠΑΟΚ ή Αστέρα Τρίπολης. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, υπομονή, θέληση και όλα θα έρθουν με τον χρόνο. Ο κόσμος καταλαβαίνει, 4ο παιχνίδι στην έδρα μας που το γήπεδο είναι γεμάτο. Τον ευχαριστούμε γιατί είναι η δύναμη μας και πιστεύει στην ομάδα. Ο κόσμος είναι στενοχωρημένος και όχι ενοχλημένος γιατί αν ήταν ενοχλημένος δεν θα ερχόταν στο γήπεδο. Η εμπιστοσύνη θα φέρει και το αποτέλεσμα”.

Για τις ευθύνες της πορείας του ΟΦΗ: “Όταν μια ομάδα δεν κερδίζει, δεν φταίει πάντα ο προπονητής ή δεν φταίει ένας. Μπορεί να φταίει ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι παίκτες. Η δική μου θέση δεν είναι να λειτουργώ οπαδικά, ούτε με το συναίσθημα του κόσμου. Πρέπει να είμαι ήρεμος για να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, την κατάλληλη στιγμή”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ: “Ο σχεδιασμός ξεκίνησε με μια επιτυχία που ήταν η αδειοδότηση. Λύθηκαν τα χέρια μας και μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό ρόστερ με το ίδιο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι”.

Για τον Γιάννη Πετράκη: “Ο κύριος Πετράκης είναι καλός προπονητής, απλά καμία φορά ο προπονητής πρέπει να ταιριάξει με την φιλοσοφία του συλλόγου. Αυτό έγινε στον Εργοτέλη, ίσως να μην ταιριάξε με τον ΟΦΗ. Παρακολουθώ την πορεία του και χαίρομαι για αυτόν και τον Εργοτέλη”.

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: “Η επιλογή του Δερμιτζάκη έγινε με γνώμονα την γνώση του για τον ΟΦΗ και την πόλη. Είχε κάνει το αγροτικό του σε χαμηλότερες κατηγορίες αλλά είχε και μια αξιόλογη πορεία στην Σούπερ Λιγκ. Η αυρα ήταν τέτοια, τον ήθελε ο κόσμος – τον θέλαμε εμείς και έτσι πήγαμε σε αυτήν την επιλογή”.

Για το που κινήθηκε οικονομικά ο ΟΦΗ: “Προσπαθήσαμε να πάρουμε παίκτες, αναγνωρισμένοι παγκοσμίως, μέσα από τα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ. Δεν ξεφύγαμε οικονομικά, όλοι οι παίκτες είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια της ομάδας. Σκεφτείτε ότι πέρυσι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί κόστιζαν 200 χιλ. ευρώ ενώ φέτος όλη η άμυνα κοστίζει 160 χιλιάδες ευρώ. Το οικονομικό κομμάτι είναι δική μου ευθύνη και εγώ έκανα τις συζητήσεις με τους παίκτες”.

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: “Ο σχεδιασμός έγινε με στόχο να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση. Βασιστήκαμε πάνω στον κορμό που έσωσε πέρυσι την ομάδα. Και όλα τα παιδιά παρέμειναν στην ομάδα”.

Για την υπόθεση του επιθετικού: “Ειπώθηκε και το θέμα Καράσκο. Δεν τον πήραμε τότε γιατί δεν είχε τραυματιστεί ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης και ήμασταν πλήρεις. Με αυτά τα παιδιά σχεδιάσαμε τη νέα ομάδα”.

Για την συμπαράσταση του κόσμου: “Σίγουρα υπάρχει ευθύνη από την ανταπόκριση του κόσμου. Νομίζω ότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη του κόσμου γιατί πιστεύω πως βλέπει ότι πάει να γίνει κάτι. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με τα λάθη μας, για να γίνει ξανά μεγάλος ο ΟΦΗ”.

Για το γεμάτο “Γεντί Κουλέ”: “Θέλαμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και βλέπαμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Δεν γίνεται να υπάρχει κρίση και εσύ να πουλάς ακριβά το προϊόν σου. Το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα από τα ελάχιστα γήπεδα στην Ελλάδα που είναι γεμάτο”.

Για όσα ακούστηκαν περί πριμ για νίκη επί του ΠΑΟΚ: “Αυτά είναι παιχνίδια που δεν πρέπει να συμβαίνουν σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Το πληροφορήθηκα το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως είχα μια επικοινωνία με τον κύριο Βρύζα. Για να μην πολυλογώ, όταν ήρθαν – μου ζήτησαν συγνώμη γιατί κατάλαβαν ότι δεν είχαν κανένα δίκιο”.

Για την ενασχόληση του με τον ΟΦΗ: “Tην πρώτη κρυάδα δεν την έφαγα όταν ανέλαβα ως πρόεδρος αλλά όταν μπήκα στην διοικούσα επιτροπή. Τότε κατάλαβα τι υπήρχε περίπου στον ΟΦΗ. Στην Γ.Σ. του καλοκαιριού του 2012 μπήκαμε στο συμβούλιο μαζί με τον κύριο Τσαμπουράκη λόγω του ότι δεν συμπληρωνόταν το Δ.Σ. Και μάρτυρας είναι και ο κύριος Τουγλής”.

Για την οικονομική εξυγίανση του ΟΦΗ: “Έχει κάνει ένας πολύ μεγάλος αγώνας από πέρυσι. Ήταν δύσκολα τα πράγματα και το λέω τώρα που μας έγινε συνήθεια αυτή η κατάσταση. Θεωρώ ότι έγινε ένα θαύμα και αν γυρίσω πίσω, στην προηγούμενη σαιζόν θα έλεγα ότι μας ήθελε ο Θεός. Και αγωνιστικά και οικονομικά. Τα προβλήματα δεν έχουν εξαφανιστεί. Ακόμα και τώρα συνεχίζει να έχει πρόβλημα. Η ομάδα πληρώνει 54 παίκτες και μέχρι στιγμής, οι λύσεις βρίσκονται. Είναι υποχρέωση μας να πληρώνονται οι οφειλές προηγούμενων χρόνων. Σαν ΟΦΗ θέλουμε να πληρώσουμε. Δεν κρυβόμαστε και λέμε “δεν θέλουμε να πληρώσουμε”. Ο Άρης έχει βρει το πάτημα στο άρθρο 99 και από πέρυσι δεν πληρώνει τίποτα. Η ΑΕΚ έπεσε και δεν πληρώνει τίποτα. Εμείς, σαν ΟΦΗ είμαστε εδώ και πληρώνουμε. Τώρα αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση 10 και 15 ημερών τότε δεν νομίζω ότι αυτό είναι τραγικό πρόβλημα. Οι ποδοσφαιριστές που πληρώνονται είναι μέσα στο μνημόνιο”.

Για την εγγυητική και το δάνειο μελών προηγούμενων Δ.Σ. της ΠΑΕ: “Στα χίλια χρέη που υπάρχουν στην ΠΑΕ, αυτό είναι το 1.001. Από τον Απρίλιο του 2013 έχουμε ανταλλάξει επιστολές με την Παγκρήτια Τράπεζα. Έγινε μια συνάντηση με τον κύριο Παπακαλιάτη και του εξήγησα πως έχει η κατάσταση. Υπάρχει μια εγγυητική ύψους 85.000 ευρώ και έχει καταπέσει. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια τελευταία επαφή με την Παγκρήτια Τράπεζα και ζητήσαμε να πληρώσουμε ένα μέρος αυτού του ποσού και το άλλο να γίνει με την μορφή χορηγίας προς την ΠΑΕ”.

Για το μπάτζετ του ΟΦΗ: “Πέρυσι ξεκίνησε η χρονιά με μπάτζετ στο 1,3 και φτάσαμε στις 900.000 ευρώ. Το επόμενο καλοκαίρι θα σας πω που έχει πάει. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχει ξεφύγει το μπάτζετ. Αν ακολουθούσα την υπόθεση του μπάτζετ, καθαρά τεχνοκρατικά, δεν θα έπρεπε να ξεπεράσουμε τις 450.000 ευρώ. Όμως, πρέπει να δημιουργούμε μια ανταγωνιστική ομάδα”.

Για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι: Ούτε εγώ περίμενα ότι θα ερχόταν ο Γκαλέτι στον ΟΦΗ. Εμένα μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό και δεν το είχα πει σε κανέναν. Έψαξα πως θα βρω το τηλέφωνο του. Την πρώτη φορά μιλήσαμε μέσω skype. Όταν μου είπε ότι θα έρθει στο Ηράκλειο, δεν το πίστεψα. Στην αρχή, στενοχωρήθηκα γιατί άκουσα διάφορα περίεργα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Γκαλέτι με τον Ολυμπιακό. Εμένα με ευχαριστεί η όρεξη που έχει για μπάλα. Μέσα στα αποδυτήρια δίνει το παράδειγμα για τους νεότερους και φανταστείτε ότι κουβαλάει ακόμα και κώνους. Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση για όλους μας όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στον Πανιώνιο”.

Για την προσθήκη του Μακουκούλα: “Ο Μακουκούλα είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Είναι ο σέντερ φορ που θέλει η κάθε ομάδα και εύχομαι να είναι καλά για να την βοηθήσει”.

Για την υπομονή απέναντι στο πλάνο της ΠΑΕ ΟΦΗ: “Θέλω να έχουμε υπομονή. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρόχειρο αλλά να βάλουμε γερά θέμελια ώστε η ομάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει. Με τα λάθη μας, με τα καλά μας και τα κακά μας, πιστεύω ότι θα φτάσει η ομάδα εκεί που αξίζει”.

Για την βοήθεια απέναντι στην ΠΑΕ από το Ηράκλειο: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μηνά Χαλκιαδάκη που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αν υπήρχαν άλλοι 10 σαν και αυτόν, τότε ο ΟΦΗ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: