Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κούγιας: «Ο Ψωμιάδης δεν έγινε ποτέ νταβατζής του ποδοσφαίρου»

«Καταπέλτης» για Μπέο, Μητρόπουλο και Γκαγκάτση, ήταν ο Αλέξης Κούγιας κατά την εξάωρη κατάθεσή του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, για την υπόθεση των "στημένων".

Αποσπάσματα από την κατάθεση:

«Για τον Διαγόρα μου είπε ο Ρούσεφ πως του είχαν πει πως θα πληρώνονται μόνο αν στήνουν παιχνίδια. Για τον Αγγελή του ΠΑΣ γνωρίζω πως είναι άκρως διεφθαρμένος στο ποδόσφαιρο. Ο Ζαβαντίας και Τότσης επίσης. Για το ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας αυτό που έχω να πω είναι πως αν θες να χάσεις, χάνεις δεν σημαίνει πως εμπλέκεται και ο ΠΑΣ σε αυτό.

Ο Μητρόπουλος από το 1996 και μετά κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Υπήρχε παράγκα που ήταν ιδέα κι έμπνευση του Θωμά Μητρόπουλου, ενώ ακόμη και σήμερα στην ΕΠΟ υπάρχουν τέτοια άτομα.

Το 2002 αυτός που κρυβόταν πίσω από την παράγκα, αντικατέστησε τον Θωμά με τον Γκαγκάτση που ήταν ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι φτάσαμε στις εγκληματικές οργανώσεις. Το να χάνει η Καβάλα από την Καρδίτσα είναι σαν να χάνει η Ρεάλ από τον Άρη Πετρούπολης. Το στήσιμο έγινε καθεστώς από το 1996 και σήμερα. Αυτά που βλέπετε με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Ο Χριστοβασίλης δεν έχει σχέση με αυτά τα πράγματα. Είχε φίδι κολοβό στον κόρφο του, τον Βαγγέλη Αγγελή. Δεν μπορώ να καταθέσω πως έστηνε παιχνίδια ο Χριστοβασίλης, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί είχε έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του. Ο Αγγελής είναι το απόλυτο εργαλείο του στησίματος.

Ο Τσακογιάννης είναι ένα ταλαιπωρημένο παιδί.

Η συνομιλία Μπέου-Πιλάβιου είναι βρώμικη και πιο βρώμικος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ που παίρνει εντολές σαν να είναι υπάλληλος του Μπέου. Ο Πιλάβιος μιλούσε και με τον Τσακογιάννη. Όταν άκουσα πως ο Τεροβίτσας είναι μάρτυρας είπα καλύτερα να κατεβούν οι δικαστές ως κατηγορούμενοι. Ο Μπέος είχε κακή σχέση με τον Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης δεν έγινε ποτέ νταβατζής του ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπήρχε οργάνωση που είχαν συστήσει ο Ψωμιάδης, ο γιος του και ο Παπακώστας. Τον Παπακώστα να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση το βλέπω κωμικό, ενώ ο Σταυράκης ρωτάει για τα πάντα τον πατέρα του. Ο Ιωαννίδης μου είπε «με τον Μαρινάκη τα έχεις καλά;», όταν πήγα να του πω για το γεγονός πως κυνηγούσαν την Παναχαϊκή. Για τον Ψωμιάδη δεν ακούστηκε ποτέ παρά μόνο όταν ήταν στην Καβάλα πως στήνει παιχνίδια.

Δεν πιστεύω πως ο Χριστοβασίλης συμμετέχει σε αυτά. Τον Ντε Βινσέντι τον πήρε τον κύκλωμα. Τον πήρε τον κύκλωμα τον ποδοσφαιριστή αυτόν». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: