Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Λοτζέσκι: «Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω»

Έτοιμος να επωμιστεί ξανά την ευθύνη του τελευταίου σουτ, όπως έκανε απέναντι στην Μπεσίκτας, δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι στο www.sport-fm.gr. Τι είπε για τη σύγκριση με Παπανικολάου και Παναθηναϊκό.

Λοτζέσκι: «Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω»
Με… θράσος και ουδόλως «ψαρωμένος» αντιμετωπίζει την πρόκληση του Ολυμπιακού ο Ματ Λοτζέσκι. Το άλμα από την Οστάνδη στους πρωταθλητές Ευρώπης είναι μεγάλο, αλλά ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ δήλωσε στο www.sport-fm.gr έτοιμος να κάνει τον κόσμο της ομάδας να ξεχάσει τον Κώστα Παπανικολάου, ακόμη και να πάρει το τελευταίο σουτ, όπως έκανε χαρίζοντας στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη απέναντι στην Μπεσίκτας πριν λίγες μέρες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματ Λοτζέσκι στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Είσαι ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα του φετινού Ολυμπιακού. Πες μας πώς είναι η μετάβαση από το Βέλγιο στους πρωταθλητές Ευρώπης… «Μέχρι τώρα όλα είναι πολύ καλά. Όλοι στην ομάδα έχουν προσπαθήσει πολύ να με κάνουν να νιώσω άνετα. Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό μου, όλα εξελίσσονται ομαλά. Προσπαθώ σταδιακά να προσαρμοστώ και να μπω στο κλίμα της ομάδας, γιατί υπάρχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και διαφορετικοί συμπαίκτες».

-Αποκτήθηκες για να καλύψεις το κενό του Κώστα Παπανικολάου και αναπόφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό; «Ξέρω πως ο Παπανικολάου είναι πολύ καλός παίκτης και ήταν ο αγαπημένος της εξέδρας. Όμως εγώ δεν προσπαθώ να αντιγράψω κανέναν και να γίνω κάποιος άλλος από αυτός που είμαι. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ από τη δική μου πλευρά. Ελπίζω να κερδίσω τους φίλους του Ολυμπιακού και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

-Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο στόχο φέτος το three-peat. Πόσο δύσκολο είναι; «Είναι πάντα δυσκολότερο να υπερασπιστείς τον τίτλο σου. Πόσω μάλλον όταν πρέπει να τον υπερασπιστείς για δεύτερη φορά. Όλοι οι αντίπαλοι θα σε βλέπουν ως δις πρωταθλητή Ευρώπης και θα θέλουν να σε κερδίσουν. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Παρότι νέος στην ομάδα, δεν δίστασες να πάρεις το τελευταίο σουτ στο φιλικό με την Μπεσίκτας και δικαιώθηκες. Είσαι έτοιμος να το ξανακάνεις; «Αν το χρειαστούν από μένα, θα το ξανακάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβω τέτοια ευθύνη. Ο κόουτς είδε ότι είχα αυτοπεποίθηση και μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω το τελευταίο σουτ. Μου αρέσει να παίρνω την μπάλα σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν ξέρω αν θα την έχω πάντα στον Ολυμπιακό, αλλά θα δούμε».

-Σε λίγες μέρες έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για αυτούς τους αγώνες. Πώς το περιμένεις; «Ανυπομονώ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο παίζοντας σε άδειο γήπεδο και χωρίς τον κόσμο μας, αλλά είναι ένας αγώνας που θέλουμε να κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: