Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Ορφανός στο Metropolis: «Κάτω τα χέρια από τον Στέφενς»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον Γιώργο Μπατατούδη που πλέον είναι ελεύθερος: «Χαίρομαι που τέλειωσε η περιπέτεια του Γιώργου Μπατατούδη, γιατί ήμουν από τους ανθρώπους που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στη βαλκανική επιδιώκοντας να πάρει κάποια έργα. Παρότι μεγάλωσε το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ένστικτό του δεν ατόνησε. Πέρασε μια τεράστια περιπέτεια την οποία δεν την φόρτωσε στον ΠΑΟΚ. Ξέρει ότι έχει κι αυτός τις ευθύνες του και πως ο ΠΑΟΚ ήταν απλά η αφορμή για την περιπέτεια που είχε. Το άσχημο είναι πως αυτοί που ανακίνησαν το θέμα της δίωξής του ήταν μέσα από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να έκανε λάθη όμως έχασε πολλά λεφτά από την υπόθεση ΠΑΟΚ και δεν του άξιζε αυτό».

Για την κριτική στην ομάδα, η οποία πλέον άρχισε να αγγίζει και τον Στέφενς: «Ο Στέφενς από την πρώτη στιγμή που ήρθε κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και με βάση του δουλειά με εμπνέει ως προπονητής. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να μπει αμέσως στη νοοτροπία που έχει ο Έλληνας για να μπορέσει να καταλάβει τί θέλει ο κόσμος από αυτόν. Εμείς θέλουμε μια γρήγορη επιτυχία και να αποκτήσουμε άμεσα αυτό που έχουμε στοχεύσει. Όσον αφορά το θέμα διαχείρισης έμψυχου υλικο, όταν αφήνει Τζαβέλλα, Νίνη και Γκαρσία εκτός 18άδας δημιουργείται μια αίσθηση στον κόσμο και προκαλούνται απορίες. Γνώμη μου είναι πάντως πως πρέπει να προστατεύσουμε τον Στέφενς. Αν αυτόν τον προπονητή τον αφήσουμε να φθαρεί θα είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να κάνουμε στον ΠΑΟΚ. Η αίσθηση που έχω είναι πως δεν είχε συμμετοχή στις επιλογές των παικτών που αποκτήθηκαν και θα ήταν επιθυμία μου οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο να είναι δικές του επιλογές ώστε να έχει άποψη σε αυτό που θα προστεθεί στην ομάδα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Θα μπορούσε ο καθένας μας να διαφωνήσει σε κάποια θέματα τακτικής, απλά θα πρέπει να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτή την μεγάλη προσωπικότητα. Θα πρέπει να την περιφρουρήσουμε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Γκαρσία γνωρίζει πως σε μία ομάδα που έχει στόχους δεν μπορεί να παίρνει συνεχώς ευκαιρίες, καθώς και ότι το ρόστερ μπορεί να αντικαταταστήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Από τη στιγμή που ο Τζιόλης είναι ντεφορμέ και δεν υπάρχει Κάτσε πιστεύω πως μπορεί να πάρει ευκαιρία ο Γκαρσία. Ο προπονητής, όμως, μπορεί να θεωρεί ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνει».

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα φέτος γιατί έχει διαφορά στη νοοτροπία σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός εδώ και 40 και πλέον χρόνια έχει μάθει να παίζει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε πολλά χρόνια για να μπούμε σε αυτή τη λογική. Πρέπει να αλλάξει στο μυαλό όλων η νοοτροπία και να συναισθανθούν ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει για να πάρει το πρωτάθλημα. Όταν συμβεί αυτό ο ΠΑΟΚ θα έχει μπορεί να ελπίζει. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: