Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ποιος απειλεί Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ;

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θεωρούν σαν δεδομένο ότι θα δώσουν οι δυο τους την μάχη τους για την πρωτιά. Υπάρχει, ωστόσο, ένας «παράγοντας» που ίσως δεν τον έχουν υπολογίσει. Ποιος είναι αυτός; «Ντου στα Αποδυτήρια»! Μέχρι τώρα αυτό που όλοι θεωρούν σίγουρο, όπως βέβαια και στις δυο ομάδες, είναι ότι η μάχη για την πρωτιά θα γίνει μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Με τους ερυθρόλευκους, βέβαια, σαν φαβορί και τον δικέφαλο να προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση.
Κάπως έτσι
Στην βαθμολογία μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές, όντως η κατάσταση είναι κάπως έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει μόνο μια απώλεια βαθμών στο Αγρίνιο και είναι στους 16 β., ενώ ο ΠΑΟΚ με δυο γκέλες βρίσκεται στους 13 β.
Ο σοβαρός
Μήπως, όμως, θα μπορούσε να μπει σφήνα ο Παναθηναϊκός; Κι εννοούμε, βέβαια, ο καλός και σοβαρός Παναθηναϊκός, όπως αυτός που είδαμε κόντρα στον Αστέρα. Που θα μπαίνει με την βαριά του φανέλα μέσα στο γήπεδο και θα τρώει σίδερα παίζοντας μπάλα. Δεν αναφέρομαι, δηλαδή, στον Παναθηναϊκό έτσι όπως τον είδαμε σε κάποια από τα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν δεν βλεπόταν κι έκανε τρείς σερί γκέλες.
Διαφορά
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αν συνεχίσει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις όπως στο παιχνίδι με τον Αστέρα, μπορεί ενδεχομένως να σταθεροποιηθεί στις ψηλές θέσεις. Το ζήτημα είναι αν θα τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή, πάντως, είναι 3ος, με μόλις δυο πόντους διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ.
Και μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα ενδιαφέρον μόνο για την πρωτιά. Είναι και η 2η θέση από τα πλέι οφ για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ.
Κριτήριο
Φυσικά, όπως είπαμε, οι πράσινοι θα πρέπει να παίξουν κι άλλες φορές το ίδιο καλά. Και σίγουρα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα είναι ένα σοβαρό κριτήριο, σε σχέση μ’ αυτό που λέμε.
Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, θα παίξει εκτός έδρας κόντρα στον δικέφαλο που ψάχνει οπωσδήποτε το τρίποντο. Άρα, οι πράσινοι θα έχουν δυσκολότερο έργο απ’ ό,τι με τον Αστέρα στην Λεωφόρο. Θα φανούν πολλά, λοιπόν, όπως έγραφα και χθες, απ’ αυτό το παιχνίδι.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: