Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι ομάδες με τα περισσότερα ντόπινγκ τεστ!!

Σε ποιες ομάδες έγιναν τα περισσότερα ντόπινγκ κοντρόλ στον α’ γύρο της Superleague; Και γιατί το ΕΣΚΑΝ πάει για ρεκόρ ελέγχων; Γράφει ο Β. Γαλούπης.  
Για ρεκόρ ελέγχων των τελευταίων ετών οδεύει το ΕΣΚΑΝ όσον αφορά την Superleague. Με την ολοκλήρωση του α’ γύρου έχουν γίνει τα περισσότερα ντόπινγκ κοντρόλ σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες σεζόν, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια διεξήχθησαν κι αιφνίδια τεστ στις προπονήσεις των ομάδων.
Συνολικά στον α’ γύρο γίνανε στις 17 αγωνιστικές έλεγχοι σε 43 αγώνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο μ.ο., δηλαδή, είναι 2,5 ματς ανά αγωνιστική, ενώ τις προηγούμενες σεζόν δεν ξεπερνούσε τα 2. Συνολικά πάρθηκαν δείγματα ούρων μέχρι αυτή τη στιγμή από 172 παίκτες (δυο από κάθε ομάδα ανά παιχνίδι).
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν κι αιφνίδια τεστ στις προπονήσεις των 18 ομάδων. Δείγματα ούρων έδωσαν 108 ποδοσφαιριστές.
Αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός, τότε στο τέλος του πρωταθλήματος τα συνολικά κοντρόλ θα είναι σίγουρα αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και κατά πολύ συγκριτικά με πρόπερσι.
Ας δούμε, όμως, όλους τους τακτικούς ελέγχους ανά ομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΚΑΝ:
Έλεγχοι ανά ομάδα στον α’ γύρο
1. Παναθηναϊκός 7
- Ολυμπιακός 7
- ΠΑΟΚ 7
4. Καλλονή 6
5. Ατρόμητος 5
- Άρης 5
- Βέροια 5
- Εργοτέλης 5
- Λεβαδειακός 5
- Πανιώνιος 5
- Αστέρας Τρ. 5
12. Παναιτωλικός 4
- Πλατανιάς 4
- Απόλλων 4
- ΠΑΣ Γιάννινα 4
16. Πανθρακικός 3
- Ξάνθη 3
18. ΟΦΗ 2
* Απομένει η διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΣ – Άρης.
Οι αιφνίδιοι
Στα αιφνίδια τεστ, δηλαδή αυτά που γίνανε εκτός αγώνων στις προπονήσεις, δώσανε ούρα έξι παίκτες από κάθε ομάδα:
Από 4-11 Νοεμβρίου πέρασαν από έλεγχο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Ατρόμητος και Απόλλωνας.
Από 11-17 του μήνα οι Άρης, Εργοτέλης, Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.
Και από 18-24 Νοεμβρίου οι Καλλονή, Πανιώνιος, Βέροια και Ξάνθη.
Δυο θετικά, μια τιμωρία
Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί δυο περιπτώσεις με θετικά δείγματα. Του Μανούσου της Καλλονής με κορτιζόνη που εν τέλει δεν τιμωρήθηκε (επίπληξη) και του Λισγάρα του Αστέρα Τρ. με την διεγερτική οξιλοφρίνη (όπως ο Αρκούδας της ΑΕΚ πέρυσι), που έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με ένα χρόνο.
Στις δυο προηγούμενες σεζόν υπήρξαν δυο περιπτώσεις που επέφεραν τιμωρία σε ποδοσφαιριστές της Superleague. H μια ήταν πέρυσι, όπως είπαμε, με την περίπτωση του Αρκούδα της ΑΕΚ και η δεύτερη την σεζόν 2011-12 με το κρούσμα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βεζυρίδη.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: