Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τα κέρδη για ΠΑΟ, Ξάνθη και το μεγάλο ερωτηματικό: τερματοφύλαξ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα κέρδη του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης από το ντέρμπι της Λεωφόρου και το πρόβλημα-ερωτηματικό με τη θέση Νο1.
Μπορούν από ένα παιχνίδι που είχε νικητή να βγουν κερδισμένοι και οι δύο; Κι όμως ναι! Αυτό συνέβη στον αγώνα Παναθηναϊκού- Ξάνθης, όπου ναι μεν η ακριτική ομάδα δεν πήρε βαθμό, ωστόσο το 2-1 και με την εμφάνιση που έκανε, έδειξε σε όλους ότι η αγωνιστική άνοδός της είναι γεγονός, ενώ το παρόν και το μέλλον της ανήκουν.
      Πολλά τα κέρδη λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την skoda Ξάνθη. Ας τα πάρουμε με τη σειρά, αναφέροντας ωστόσο και τα σημεία που οι δύο ομάδες υστέρησαν.
 ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
Κατάφερε να πετύχει την πρώτη του ανατροπή σε σκορ στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι  καταφέρνει να ανεβαίνει ένα- ένα τα σκαλοπάτια. Για μία νέα ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αυτό είναι ενθαρρυντικό.
Είχε μεγάλο πρόβλημα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όπου υπήρξαν σε προηγούμενα παιχνίδια του κάποια τέταρτα ή και 20λεπτα που ήταν «καταραμένα» για τους Πράσινους. Το ξεπέρασε κι αυτό, καθώς κατάφερε να πετύχει στο 55΄το χρυσό γκολ με τον Αμπέιντ.
Πέτυχε μία δύσκολη νίκη σκοράροντας δύο φορές, δίχως να έχει κανένα από τα κανόνια του, στα οποία έχει στηρίξει τη φετινή επίθεση ο Αναστασίου. Ο Μπεργκ είναι τραυματίας και ο Φιγκερόα, παρελθόν.
Βρήκε στο πρόσωπο του Αμπέιντ έναν ποδοσφαιριστή που λειτούργησε ως ηγέτης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που λείπει από τον Παναθηναϊκό και σε ματς που είχαν στραβώσει, δεν είχε βρει λύσεις. Το λέει η καρδιά του αλγερινού μεσοεπιθετικού, που εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος.
Όταν βοηθάει επιθετικά ο  Μέντες ο Παναθηναϊκός αποκτάει σημαντικό προβάδισμα στην επίθεση, όπως συνέβη στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Ολλανδός ήταν αυτός που άρχισε το 1-2 και ο Ντίνας έβγαλε την ασίστ στον Αμπέιντ.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ένα ματς- κλειδί και στη συνέχεια του πρωταθλήματος αυτή η νέα ομάδα, δείχνει ικανή να κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, αλλά κυρίως ένα σερί νικών, κάτι που μέχρι τώρα αδυνατούσε να πετύχει. ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ : Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό δείχνει να είναι η θέση του τερματοφύλακα. Ο Κοτσόλης θα μπορούσε να είχε αποκρούσε το ωραίο- κατά τα άλλα- γκολ του Τριάδη, ενώ στο 78΄ λίγο έλλειψε να ντυθεί Άγιος Βασίλης για την Ξάνθη δωρίζοντάς της το 2-2, το δικό του λάθος τελικά το διόρθωσε με δεύτερη προσπάθεια. Τα λάθη των κίπερ του ΠΑΟ φέτος έχουν κοστίσει αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του τριφυλλιού.
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Ο Παναγιώτης Τριάδης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και δεν έμεινε μόνο στο εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το οποίο άνοιξε το σκορ. Φαίνεται ότι μετά την εποχή του Βλαχοδήμου, αυτός ο νέος από το Βισμπάντεν είναι έτοιμος να ταράξει τα νερά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μεγαλουργήσει.
Έδειξε σε όλους η ακριτική ομάδα πως παίζεται το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Δεν κλείστηκε στα καρέ της και κατάφερε στο σπίτι του ΠΑΟ να πετύχει σχεδόν τις ίδιες τελικές προσπάθειες με τους Πράσινους!
Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια πολλοί μιλούσαν για την άμυνά της, δείχνει ότι μπορεί να πετύχει 2,3 και 4 γκολ αν χρειαστεί και εφόσον της πάει το παιχνίδι. Πατάει γερά, έχει δυνατούς χαφ, τεχνίτες μεσοεπιθετικούς και βγαίνει πολύ συχνά μπροστά. Μεγάλη η συμβολή του Μάουρερ στο χαρακτήρα αυτής της ομάδας, που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα και έχει καταφέρει να αναδεικνύει τους ποδοσφαιριστές της.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ. Η άμυνά της- και ορισμένες επιστροφές. Σε κάποιες φάσεις πάνω σε αυτούς τους τομείς έδειξε αδυναμίες, αν και ο Βάλλας έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος αμυντικός της Ξάνθης πάντως, μου έκανε εντύπωση για το πάθος που έβγαλε στο ματς, καθώς έφτασε σε σημείο να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει το... λόγο  στον διαιτητή για σπρώξιμο με το χέρι σε παίκτη των Πρασίνων που έκανε μπροστά στα μάτια του ρεφ και το οποίο δόθηκε και μετουσιώθηκε στη συνέχεια σε γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: