Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος είναι χειρότερος; Βοσκάκης ή Σιδηρόπουλος;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναρωτιέται, μέσω του sport-fm.gr, ποιος απ' τους δυο είναι χειρότερος διαιτητής.

Ποιος είναι χειρότερος; Βοσκάκης ή Σιδηρόπουλος;
Ακούγοντας πολλούς από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι ο μοναδικός. Καιρό τώρα προβληματίζομαι ποιος είναι τελικά χειρότερος: Ο Βοσκάκης ή ο Σιδηρόπουλος;

Αν ήμουν ο μοναδικός, θα ανησυχούσα. Θα έκανα μια δεύτερη, τρίτη ανάγνωση και ίσως σκεφτόμουν ότι για όσα βλέπω, με ξεγελούν τα μάτια μου.

Το ρεσιτάλ με τις κάρτες του Βοσκάκη σε εκείνο τον αγώνα (Βέροια- Αρης) που απέβαλε και τα σημαιάκια του κόρνερ επειδή του αντιμίλησαν δεν ήταν επαρκές δείγμα για όσους τον τοποθετούν ακόμη σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ήρθε λοιπόν και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και στο 0-4 αποβάλει τον Κανακούδη, που δεν είναι το καλύτερο παιδί, αλλά, δεν υπήρχε λόγος να του δείξει δυό κίτρινες.

Αφήστε που δεν εννοεί να συντονιστεί με το πνεύμα του νόμου, που δεν θα απέβαλε -εκτός αν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι- ποδοσφαιριστή ομάδας που έχει χάσει από τα αποδυτήρια και παίζει ίσα ίσα για να μη μηδενιστεί. Ο δε Σιδηρόπουλος δεν έχει κάνει τόσο ευτράπελα όσο ο συνάδελφός του, αλλά, φροντίζει να μένει στην… κορυφή των προτιμήσεων με πολλές αφορμές.

Σήμερα, για παράδειγμα, ξεχνά από πού ξεκίνησε το κακό σε μια σύρραξη ΠΑΣ- Αρης. Δεν αποβάλει τον Λίλα που επιτέθηκε στον ανύποπτο Παπαδόπουλο, τρώει μπουνιά από τον Ντάσιο ο Τάτος και την πληρώνουν οι δυό τελευταίοι. Ποιος είναι ο χαμένος, ποιος είναι ο κερδισμένος; Προφανώς ο ΠΑΣ.

Στη συνέχεια δε, επειδή είναι ελαφρώς άγαρμπος στις κινήσεις, κόβει μια πολλά υποσχόμενη επίθεση του Άρη, μια κάθετη πάσα του Αγάνθο. Διακρίθηκε και για τα αμυντικά του καθήκοντα…

Θα μου πείτε ότι αυτό το πρωτάθλημα, σαν το ελληνικό, δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερους διαιτητές. Δεν έχετε άδικο. Κάπως έτσι είναι. Θα πρέπει πάντως να σημειώσω, με όση αμεροληψία με διακρίνει (όχι αντικειμενικότητα και κουραφέξαλα) ότι τον Άρη τον κάνουν καζούρα οι διαιτητές.

Τον «σφυρίζουν» σαν να τους έχει κάνει μεγάλο κακό. Δεν παίρνει σφύριγμα ούτε για αμφισβητούμενο πλάγιο.
Και αυτό βέβαια έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη δυναμική των διοικήσεών του καθώς και με το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη στιγμή που τέθηκε εν αμφιβόλω το μέλλον του στη μεγάλη κατηγορία, λόγω των χρεών.

Κακώς βέβαια, αλλά, οι διαιτητές- φωστήρες, αντιμετωπίζουν τις ομάδες με βάση το πόσο ισχυρή δείχνει κι όχι αν τελικά δικαιούται να επικρατήσει του αντιπάλου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: