Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το τρένο έπεσε σε πράσινο τείχος!!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια, γιατί ήταν πιο ομάδα. Το λένε και οι αριθμοί, που δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αυτή τη φορά αποτυπώνουν την πραγματικότητα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Το τρένο έπεσε σε πράσινο τείχος
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κρίνουν το παιχνίδι, όλα είναι υπέρ των πράσινων, που έστησαν το τείχος τους στο ΟΑΚΑ και σταμάτησαν το τρένο του Ολυμπιακού, που έχασε για πρώτη φορά στη σεζόν στις 23 Δεκέμβρη!
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν...

1. Επιβάλλει το ρυθμό του, κάτι που είναι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ελέγξει τις κατοχές και το έκανε, μειώνοντας τον αριθμό των επιθέσεων του Ολυμπιακού.

2. Σταματάει το πάσινγκ γκέιμ του Ολυμπιακού, χάρη στις αλλαγές που κάνει στα πικ εντ ρολ. Ο Γκιστ αποδιοργανώνει τον Σπανούλη, είναι καθοριστική η συμβολή του Αμερικανού στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Εκτός από τον Σπανούλη, καταφέρνει να σταματήσει και τον Λοτζέσκι, που μένει άποντος στο πρώτο του ματς στο ΟΑΚΑ.

3. Χάρη στο ρυθμό και την άμυνα, κρατάει τον Ολυμπιακό στους 59 πόντους. Εκεί κρίθηκαν όλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις να νικήσουν μέσα στο ΟΑΚΑ σκοράροντας μόνο 59 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο ορθολογικά, είχε πάθος, καρδιά, θέληση και συγκέντρωση.

4. Κτυπάει στο ζωγραφιστό, εκμεταλλεύεται τα μις ματς. Κυρίως το κάνει με τον Ματσιούλις, που ποστάρει όποτε υπάρχει απέναντι ο κατάλληλος αντίπαλος. Ειδικά όταν βρήκε απέναντί του τον Λο. Οι πράσινοι επέμειναν εκεί και ο Ολυμπιακός δεν είχε τα αντισώματα, απέναντι στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

5. Παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ, που είναι ίσως το πιο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης. Ειδικά ο Λάσμε πήρε 7 κι έτσι οι πράσινοι διόρθωσαν τα λάθη τους, είχαν δεύτερες ευκαιρίες και συνάμα αποδιοργάνωσαν τον Ολυμπιακό. Οποιος πηδάει πιο ψηλά και τρέχει πιο γρήγορα, έχει το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα αυτά σε καλύτερο βαθμό.

6. Από την άλλη ο Ολυμπιακός προτιμά τα τρίποντα, κάνει περισσότερα σουτ από την περιφέρεια, δεν φθείρει τον Παναθηναϊκό. Κάνει 31 τρίποντα, βάζει τα 10. Μόνο ο Σλούκας και ο Περπέρογλου είναι εύστοχοι, αλλά δεν γίνεται με δύο παίκτες να κερδίσεις τέτοιο ματς.

Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι πιο βασικοί λόγοι της επικράτησης του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρώτου τίτλου της χρονιάς, όμως ακόμα είμαστε στου δρόμου τα μισά για όλους...

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: