Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ελλάς Ευρώπη Ολυμπιακός!!

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για τους «ερυθρόλευκους» που μεγαλώνουν κάθε χρόνο στο ευρωπαϊκό στερέωμα έχοντας χάσει μόνο από την Μπάγερν.
Το θυμάμαι ακόμα. Πριν καν γίνω ρεπόρτερ Ολυμπιακού. Ηταν το 2007 όταν ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε τα πρώτα του διπλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με Βέρντερ και Λάτσιο. Τότε η SportDay -στην οποία και δούλευα- είχε βγει με πρωτοσέλιδο «Ελλάς Ευρώπη Ολυμπιακός». Αρκέτα έξυπνο για να «πορώσει« τους φίλους του Ολυμπιακού και να... πικάρει αυτούς του Παναθηναϊκού.
ADVERTISEMENT
Ηταν λίγο too much για εκείνη την εποχή. Στα... πρώτα διπλά ν' αλλάξει ένα ολόκληρο σύνθημα. 8 χρόνια μετά τι να πει κανείς όμως; Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 7 διπλά στο Τσάμπιονς Λιγκ... Δεν προσθέτουμε καν αυτά του Europa League. Γίνεται η μοναδική ομάδα που κρατάει αρκετά ψηλά την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός είναι εκτός Ευρώπης και η ΑΕΚ τώρα προσπαθεί να επιστρέψει σε αυτήν!
Η αλλαγή συνθήματος τότε μπορεί να φαινόταν... προκλητική. Τώρα όμως είναι #fact! Συνεχίζει να γράφει ιστορία. Με το 7ο διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ και για πρώτη φορά στην ιστορία του δεύτερο συνεχόμενο διπλό στους ομίλους!
Για την ομάδα τι να πούμε; Θα το γράφουμε μετά από κάθε παιχνίδι. Εχει 9 νίκες σε 10 παιχνίδια. Εχει χάσει ΜΟΝΟ από την Μπάγερν. Μια Μπάγερν που αν του έκανε ένα δώρο στο Λονδίνο (κι εκεί φαίνεται η αξία της Αρσεναλ και πόσο ιστορικό ήταν το διπλό στην Αγγλία) ο Ολυμπιακός θα έπαιζε την πρόκριση σε 2 εβδομάδες στην Αθήνα με τη Ντιναμό.
Για το παιχνίδι το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι. Ο Ολυμπιακός είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφερε και πήγε το ματς στα μέτρα του. Προφανώς και θέλει τύχη. Και πολλοί θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία της Ντιναμό. Μετά την Ατλέτικο Κερατσινίου και την Αρσεναλ Καματερού κάλλιστα μπορεί κάποιος να μειώσει και τους Κροάτες. Μόνο που μιλάμε για μια ομάδα που είχε μία ήττα στα τελευταία 48 της παιχνίδια σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις. Είχε χάσει μόνο από τη Μπάγερν. Και τώρα από τον Ολυμπιακό.
Ατομικά δεν μπορούμε να σταθούμε σε πολλούς. Ο Ομάρ έκανε ένα εξαιρετικό ματς απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο (Φερνάντες) ο Σιόβας έκανε ένα τέλειο ματς, Μίλι και Κασάμι έτρεξαν πολύ αλλά με αρκετά λάθη και ένας Ιντέγε-απόλαυση. Εχασε το εύκολο (αν και του έκανε γκελ η μπάλα) αλλά έβαλε το δύσκολο. Γκολ 100% δικό του. Κίνηση και τελείωμα. 
Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία. Κι αλλάζει και τα συνθήματα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: