Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Βάλτο ρε πίτμπουλ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον φετινό Ευρωπαίο Ολυμπιακό στο φινάλε του α΄ γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, ο τίτλος στο κομμάτι μου για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ματς στην Κροατία ήταν, «περνάει μόνο με 10-11, άρα την Τρίτη όλα τα λεφτά!».
Απλά υπενθύμιζα ότι ο Ολυμπιακός ιστορικά όποτε προκρίνεται από τους ομίλους, προκρίνεται με 10 η, 11 βαθμούς κι άρα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει την Ντινάμο και στα δύο παιχνίδια, ώστε να παίξει την πρόκριση τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ. Και χθες το πρωί εξέφραζα την ξεκάθαρη άποψη ότι ο Βενγκέρ θα πάρει ένα τρίποντο από τον Γκουαρντιόλα στα δύο παιχνίδια της Άρσεναλ με την Μπάγερν. Ας πούμε πως είχα έμπνευση. Καλύτερη, πάντως, από του Γκουαρντιόλα, που χθες στο 71’ με το αποτέλεσμα 0-0, έβγαλε τις δύο κολόνες της ομάδας του, τον Τσάβι Αλόνσο και τον Βιδάλ και πέρασε μία ρεζέρβα, τον 20χρονο Κίμιχ και τον δεξιό μπακ Ραφίνια.
Και να λοιπόν που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί 10 η, 11 βαθμούς για να περάσει. Πάλι! Η Άρσεναλ έχει ήδη ουσιαστικά 6 (με τους τρεις που θα πάρει εντός έδρας με την Ντινάμο). Άρα, ακόμη και να χάσει στο Μόναχο, αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, μπορεί να περάσει αυτή-με λογικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού, δηλαδή νίκη μέσα με την Ντινάμο κι ήττα έξω από την Μπάγερν. Θα μου πείτε, σε ένα τέτοιο σενάριο ο Ολυμπιακός περνάει και με ήττα 0-1 η, 1-2 από την Άρσεναλ. Οκ, αλλά όταν χάνεις σε ένα ματς με ένα γκολ, ακόμη κι από στραβοκλοτσιά μπορείς να φας κι ένα ακόμη στο τέλος και να αποκλειστείς (φτου φτου φτου).
Άσε που ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα το φέρουν ισοπαλία Μπάγερν-Άρσεναλ στο Μόναχο την άλλη αγωνιστική! Με το σκεπτικό, ότι έτσι πάει η Μπάγερν στους 7 κι η Άρσεναλ στους 4, κερδίζουν μετά Ολυμπιακό και Ντινάμο, πάνε στους 13 και στους 10 και περνάνε κι οι δύο…
Γι΄ αυτό μου έρχεται στο μυαλό το ίδιο πράγμα από το 3-2 με την Άρσεναλ κι έπειτα: βάλτο ρε Σαλίνο εκεί στο 83’ με την Μπάγερν να κάνεις το 1-1. Βάλτο ρε πίτμπουλ! Ένα απλά καλό πλασέ χρειάζονταν φάτσα με το Νόϊερ. Βάλτο να ήταν τώρα η βαθμολογία Ολυμπιακός 7 και Μπάγερν 4! Να έχει μία άλλη πίεση η Μπάγερν για το ματς της 4ης αγωνιστικής με την Άρσεναλ. Και κυρίως να μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει με 10 πόντους στο ματς με την Άρσεναλ.
Αλλά δεν πειράζει. Το έχουμε συνηθίσει, 20 χρόνια τώρα, ο Ολυμπιακός όποτε προχωράει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να προχωράει με 10 η, 11 βαθμούς. Ποτέ δεν του χαρίστηκε κανείς, ποτέ δεν ήρθε σε κρίσιμο παιχνίδι τρίτων, αποτέλεσμα που να τον βόλευε. Και τώρα, αν τα καταφέρει, έτσι θα τα καταφέρει. Για να μην σας πω ότι και 10 μπορεί να μην φτάσουν!!!
Το ζητούμενο, έτσι, για τον Ολυμπιακό είναι ένα: να συνεχίσει να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Όπως κάνει μέχρι τώρα, είτε χάνει από την Μπάγερν, είτε κερδίζει την Άρσεναλ η, την Ντινάμο. Παιχνίδι με παιχνίδι να το πάει.
Πρώτα με την Ντινάμο εδώ. Μεγάλο ματς! Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Αν οι Κροάτες έρθουν και κερδίσουν, πάνε αυτοί για μίνιμουμ την τρίτη θέση! Μην το γελάτε καθόλου. Όλα ανοικτά είναι. Κι η Ντινάμο είναι καλή ομάδα. Όποιος δεν το είδε χθες, δεν βλέπει μπάλα.
Μετά στην Μπάγερν. Να πάει κι εκεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.  Βεβαίως. Και μέσα στο Μόναχο! Όταν μπορείς και κάνεις 3-2 στο Έμιρεϊτς, μπορείς να διεκδικήσεις και στην Μπάγερν!
Και στο τέλος με την Άρσεναλ. Μάχη μεγάλη κι εκεί. Ομαδάρα είναι η Άρσεναλ. Μετά το 2-3 από τον Ολυμπιακό, έχει 3-0 τη Γιουνάϊτεντ και 2-0 την Μπάγερν!
Αλλά ένα ένα τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός και στο 100% όλα! Κι ό,τι κάτσει. Μπορεί να κάτσει και Γιουρόπα Λιγκ. Και μπορεί να βγει και σε καλό, να πάει για πολύ ψηλά εκεί. Γιατί φέτος ο Ολυμπιακός προσέχει πολύ και την άμυνά του, κάτι σημαντικό στα διπλά ματς.
Όμως πρώτα πρέπει να εξαντλήσει τις, άλλωστε καλές, πιθανότητές του για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πρέπει να παλέψει ο Ολυμπιακός μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τα θηρία της Ευρώπης!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: