Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Την… ξερίζωσε!!

Οδυνηρή η επιστροφή της ΑΕΚ στις ρίζες. Η «Ένωση» δεν βλεπόταν, κι όχι μόνο από τους φίλους της στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο γήπεδο, και συνετρίβη με 89-65 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη.

Την… ξερίζωσε
Δεν βλεπόταν η ΑΕΚ στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Όχι από τους πάνω από 400 φίλους της, στους οποίους για λόγους ασφαλείας δεν επετράπη η είσοδος στο γήπεδο, αλλά… μεταφορικά. Παρουσιάζοντας κάκιστο πρόσωπο και με μοναδική έκλαμψη ένα υποφερτό διάστημα στις αρχές του ματς κι ένα πραγματικά καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, γνώρισε τη συντριβή από την πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ με 89-65 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Κάκιστη και στις δύο πλευρές του παρκέ η «Ένωση», προβλημάτισε με την εικόνα της κι έδειξε πως απέχει πολύ ακόμη από το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και ότι χρειάζεται αλλαγές. Διασώθηκαν επιθετικά Μαυροκεφαλίδης και Σάκοτα, που είχαν από 20 πόντους, αποβλήθηκε για αγκωνιά ο Χέρστον. Ο άλλοτε άσος του Πανιωνίου, Έρικ ΜακΚόλουμ, με 25 πόντους και 5 ασίστ ξεχώρισε από τους νικητές.

inner

Το ματς

Γουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Σάκοτα και Μαυροκεφαλίδης άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, ενώ στον αντίποδα παρατάχθηκαν οι Γκιουλέρ, Σιλμπ, Μίτσοβ, Γκριν και Λάσμε. Χτυπώντας κατά κανόνα από το «ζωγραφιστό», οι γηπεδούχοι είχαν εξ αρχής τον έλεγχο και με πρωταγωνιστή τον Γκριν προηγήθηκαν με 11-5, ενώ με την άμυνά τους μπλόκαραν την «Ένωση» στο φινάλε της πρώτης περιόδου και ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0 έφτασαν σε διπλό σκορ, 22-11. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για σχεδόν έξι λεπτά χωρίς σκορ και στο διάστημα αυτό η Γαλατά έκανε… πάρτι ανεβάζοντας τη διαφορά στους 20 (31-11). Τα δύο τρίποντα του Σάκοτα (33-19) δεν αρκούσαν για να σημάνουν την αντεπίθεση, καθώς Κοκσάλ και ΜακΚόλουμ εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά (44-19).

inner

Άλλη… ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια και κρατώντας τους Τούρκους άποντους για πέντε λεπτά πλησίασε στους έντεκα (48-37). Σύντομα, ωστόσο, επέστρεψε στην κάκιστη εικόνα του πρώτου μέρους. Στο 9-0 της «Ένωσης» η Γαλατά απάντησε με ένα 16-0 στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και απομακρύνθηκε ξανά (64-37). Για ανατροπή, ούτε λόγος πλέον και βασικό μέλημα των «κιτρινόμαυρων» ήταν να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους. Ούτε αυτό όμως κατέστη εφικτό, ο εκνευρισμένος Χέρστον αποβλήθηκε για αγκωνιά εκτός φάσης και μοναδικό κέρδος ήταν το θετικό ντεμπούτο του 18χρονου Άτιτς.

Δεκάλεπτα: 22-11, 48-27, 64-37, 89-65.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σιλμπ 10, ΜακΚόλουμ 25 (5 ασίστ), Μίτσοβ 2, Ντόρσεϊ 9 (12 ριμπ.), Αράρ 3, Τουρκγιλμάζ, Λάσμε 4, Τσαντεκίν, Γκριν 10 (10 ριμπ.), Γκιουλέρ 5, Κοκσάλ 21.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 2 (5 ασίστ), Σάκοτα 20, Άτιτς 2, Χέρστον 8, Μιλόσεβιτς 3, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 20 (10 ριμπ.), Κάρτερ 5 (7 ριμπ.), Καλαμπόκης, Γουόρεν 5.

Διαιτητές: Σούλγκα (Ουκρανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο), Μπαλάκ (Ισραήλ).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: