Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Είναι τρελό και... Ολυμπιακό!!


Ένα παράξενο στοιχείο προκύπτει στις πρώτες αγωνιστικές του Ch. League και αφορά τον Ολυμπιακό και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ούτε με κυάλια στους «ερυθρόλευκους», αλλά όσοι παίζουν είναι δικοί του!

Είναι τρελό και... Ολυμπιακό!

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης (με στοιχεία από DailyMail)

Ωστόσο τα στοιχεία από τους μέχρι τώρα αγώνες του Champions League οδηγούν σε ένα -αν μη τι άλλο- παράδοξο συμπέρασμα. Ότι δηλαδή, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που ανήκουν σήμερα στους πρωταθλητές Ελλάδας και έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, τη στιγμή που την ίδια ώρα οι συμπατριώτες μας που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν πάρει και αυτοί χρόνο συμμετοχής συνδέονται άμεσα με τους Πειραιώτες!

Μέχρι τώρα, μόνο οι Φορτούνης, Σιόβας βρίσκονται μεταξύ των επιλογών, ενώ ο τρίτος της παρέας των πρωταθλητών είναι ο Πραξιτέλης Βούρος που πέρασε ως αλλαγή στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου.

Συνολικά 8 Έλληνες έχουν παίξει φέτος. Για τους τρεις νυν ερυθρόλευκους τα είπαμε. Οι υπόλοιποι πέντε είναι… πρώην! Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Μήτρογλου-Σάμαρη της Μπενφίκα, τους Τοροσίδη-Μανωλά της Ρόμα και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο της Λεβερκούζεν!

inner

Αν και συμμετέχει με 4 ομάδες στους ομίλους του Champions League, η Αγγλία δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για την εκπροσώπησή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως μόλις 12 Άγγλοι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει μέχρι τώρα, λιγότεροι ακόμη και από τους Λευκορώσους ή τους Ισραηλινούς.

Πριν κάποιος σπεύσει να πει ότι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι μπορούν ως πλούσιοι και μεγάλοι σύλλογοι να αποκτούν όποιον ποδοσφαιριστή θέλουν, οφείλει να παρατηρήσει πως στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι οι Ισπανοί με 59 ποδοσφαιριστές. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μικρότερα μεγέθη αγωνιστικά ή οικονομικά σε σχέση με τους Άγγλους.

inner

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η Βραζιλία (πράγμα μάλλον αναμενόμενο) με 53, ενώ δεν είναι άσχημα τα στοιχεία για τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς 42 Γάλλοι και 38 Γερμανοί έχουν παίξει μέχρι τώρα και βρίσκονται αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα (στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα).

Στην πέμπτη θέση είναι οι παίκτες από Αργεντινή (23), ενώ σχετικά χαμηλά είναι και η Ιταλία με 19. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: