Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τα περήφανα… νιάτα της Αγγλίας!!

Η εθνική Αγγλίας πέρασε στα τελικά του Euro 2016 με το απόλυτο των νικών στα προκριματικά, επίτευγμα που κατάφερε διαθέτοντας την τρίτη νεότερη ομάδα της Ευρώπης!

Τα περήφανα… νιάτα της Αγγλίας
Είναι σπάνια μίξη! Νέοι με εμπειρία. Οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας από τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους καριέρας πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους.

Όλοι μαζί δημιούργησαν μια εθνική ομάδα με τον τρίτο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, καταφέρνοντας μάλιστα να κόψουν… ανετότατα το εισιτήριο για τελικά του Euro με δέκα νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια των προκριματικών.

Ο Ρόι Χότζον χρησιμοποίησε συνολικά 33 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μόλις οι τέσσερις ήταν πάνω από 30 ετών! Ο γηραιότερος όλων ήταν ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίκαελ Κάρικ (33 ετών και 242 ημερών), με τον αμυντικό της Έβερτον Φιλ Γιαγκέλκα (33 ετών και 56 ημερών) και τον επιθετικό της Γουέστ Μπρομ, πρώην της Λίβερπουλ, Ρίκι Λάμπερτ (πατημένα 32) να ακολουθεί. Την τετράδα συμπληρώνει ένας άλλος ποδοσφαιριστής των «ζαχαρωτών», ο 30αρης Λέιτον Μπέινς.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα «τρία λοντάρια». Μια ομάδα με παρών και λαμπρό μέλλον! Από πάνω τους στη σχετική λίστα βρίσκεται η Γερμανία με απόσταση… ενάμιση μήνα και στην κορυφή η Νορβηγία, η οποία θα επιχειρήσει μέσω των μπαράζ να κλείσει θέση για τα γήπεδα της Γαλλίας.
Αναλυτικά οι εθνικές ομάδες με τον χαμηλότερο Μέσο Όρο ηλικίας στην Ευρώπη:
Νορβηγία 25 χρονών 149 ημερών
Γερμανία 25 χρονών 200 ημερών
Αγγλία 25 χρονών 245 ημερών
Λουξεμβούργο 25 χρονών 272 ημερών
Ελβετία 25 χρονών 348 ημερών
Ολλανδία 26 χρονών
Βέλγιο 26 χρονών 2 ημερών
Αζερμπαϊτζάν 26 χρονών 63 ημερών
Ουαλία 26 χρονών 99 ημερών
Σερβία 26 χρονών 181 ημερών

Πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: