Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αυτό έχει αλλάξει...!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το «διπλό» που δεν είχε τη χρυσόσκονη του Emirates, αλλά ήταν πολλών «αγωνιστικών» κυβικών για τον Ολυμπιακό.
Δεν είχε την... αίγλη του Emirates προφανώς. Ούτε την «χρυσόσκονη» που υπάρχει κολλημένη σε «διπλά» του παρελθόντος, στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία. Απέναντι σε κάποιες από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές σχολές της Ευρώπης.
ADVERTISEMENT
Αυτή η νίκη όμως στο Ζάγκρεμπ, πραγματικά ήταν πολλών «αγωνιστικών» κυβικών για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί ήταν η δεύτερη στη σειρά, σε μια διοργάνωση που πριν από τρεις εβδομάδες οι Ερυθρόλευκοι είχαν πέντε όλες και όλες σε 17 χρόνια.
Αλλά κυρίως γιατί κατακτήθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο που απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην φάση των ομίλων. Πρώτη ήττα για τους Κροάτες εντός έδρας, στο 2015. Έπειτα από 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!
Αυτό και μόνο σαν στοιχείο λέει πολλά για την ομάδα του Μάμιτς που όπως φάνηκε δεν θα είναι εύκολη λεία ούτε στο Φάληρο. Ένα καλά οργανωμένο σύνολο, με ποιότητα, με παίκτες νεαρούς σε ηλικία, με χαρακτήρα. Έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις απαντήσεις, είναι πραγματικά σπουδαίο γεγονός. Σε... βαθμό πρόκρισης.
Κάνουν εξωφρενική αφετηρία φέτος οι Ερυθρόλευκοι. Εντός και εκτός συνόρων. Με μεγαλύτερο τους όπλο, την ποσότητα και ποιότητα του ρόστερ τους. Αλλά και με κάτι ακόμη, που μιας και φτάσαμε πια στους 10 επίσημους αγώνες δεν μπορεί να θεωρηθεί απλά σύμπτωση.
Έχει έναν εξαιρετικά ώριμο τρόπο να ελέγχει τα ματς ο νταμπλούχος. Μια ικανότητα να κρατά τον ρυθμό. Να ανταποκρίνεται στις συνθήκες. Όποιος και αν βρίσκεται απέναντι. Σε αυτά τα δέκα πρώτα ματς, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ (!) σε πρώτο ημίχρονο. Και αυτό (του Γουόλκοτ στο Λονδίνο) αφενός μεν ήταν της ισοφάρισης για την Άρσεναλ, αφετέρου το... επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα (1-2) πηγαίνοντας με προβάδισμα στην ανάπαυλα.
Μόνο η Μπάγερν έχει καταφέρει να προηγηθεί φέτος του Ολυμπιακού. Και οι Γερμανοί αν και τελικά έφυγαν με ένα καθαρό 3-0 από το Φάληρο, είχαν... θέματα και ανοιχτό λογαριασμό στο παιχνίδι ως το 89΄. Άλλος αντίπαλος, σε δείγμα 10 αγώνων, δεν έχει καταφέρει να πάρει προβάδισμα.
Μιλάμε πια με αποτελέσματα δύο ολόκληρων μηνών. Με αναμετρήσεις τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, που διεξάγονται κάθε τρεις-τέσσερις μέρες. Με τον Ολυμπιακό να έχει αντιμετωπίσει δύο εκπροσώπους του top 10 της βαθμολογίας της UEFA, με τον Ολυμπιακό να έχει πάει στην Τούμπα, να έχει παίξει με την ΑΕΚ κλπ. Δεν μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν απλά μια σύμπτωση. Είναι στοιχείο του νέου ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα.
Πριν την Άρσεναλ, οι Ερυθρόλευκοι είχαν πέντε σερί εκτός έδρας ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τον Νοέμβρη του 2013 μέχρι και πριν από τρεις εβδομάδες. Με την Παρί το 1-0 έγινε στο 7΄(Καβάνι), Με την Γιουνάιτεντ στην ανάπαυλα οι ομάδες πήγαν με 2-0, έχοντας χάσει ήδη το πλεονέκτημα του πρώτου ματς. Με τη Μάλμε ο Ρόζενμπεργκ είχε ανοίξει το σκορ στο 42΄. Με τη Γιουβέντους ήταν ο Πίρλο στο 21΄. Στη Μαδρίτη η Ατλέτικο προηγούνταν με 2-0 στο 38΄. Παντού χρειάστηκε να «σκίσουν» το πρώτο σχέδιο. Να αλλάξουν προσανατολισμό.
Φέτος οι Πειραιώτες δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους βγάλει από το πλάνο τους. Και για να μην παρεξηγηθούμε. Ναι, θέλει και τύχη μια τέτοια «συνθήκη». Είμαστε όμως πια προς τα τέλη του Οκτώβρη. Προφανώς λοιπόν χρειάζονται πειστικότερα επιχειρήματα από αυτό, για να πάει η κουβέντα παρακάτω, παρατηρώντας τον φετινό Ολυμπιακό. Του Μάρκο Σίλβα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: