Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Όταν ο Σαραβάκος κάρφωσε την Γιουβέντους!!

Σαν σήμερα το 1985 ο Δημήτρης Σαραβάκος με ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ έδινε προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Γιουβέντους.

Όταν ο Σαραβάκος κάρφωσε την Γιουβέντους (video)

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές όμως του αιώνιου «μικρού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν σαν σήμερα το 1987, όταν ο «Μητσάρας» έστελνε την «Γηραιά Κυρία» στο καναβάτσο.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν στις 21 Οκτώβρη του 1987 υποδεχόταν την Γιουβέντους στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA. Η ιταλική ομάδα είχε στις τάξεις της τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της εποχής όπως οι Ρας, Λάουντρουμπ, Ντ’ Αγοστίνι και όμως αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι ήταν οι «πράσινοι».

Οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Δανιήλ με το «καλημέρα» ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Δημήτρης Σαραβάκος με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Τακόνι και έβαλε το «τριφύλλι» στη θέση του οδηγού.

Ένα σκορ το οποίο έμελε να είναι και το τελικό, καθώς αν και οι «πράσινοι» τρία μόλις λεπτά μετά είδαν το Ρότσα να αποχωρεί τραυματίας, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να κάνουν το πρώτο βήμα μιας ιστορικής πρόκρισης.

Παναθηναϊκός (Δανιήλ): Μήνου, Βασιλείου, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος Χ., Ρότσα (10' λ.τ. Γεωργακόπουλος, 66' Μπατσινίλας), Βλάχος.

Γιουβέντους (Μαρκέζι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι (76' Μπρούνο), Μπονίνι, Μπριο, Τριτσέλα, Μάουρο, Μαγκρίν (84' Αλέσιο), Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρουπ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: