Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πρόεδροι για τα... σίδερα!!

Είναι... τρελοί αυτοί οι πρόεδροι! Ο Τσελίνο... αναστατώνει το Νησί με τις επιλογές του, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι που έκαναν άνω - κάτω την Ευρώπη! Ατάκες, προσβολές, φυλακή και δεκάδες απολύσεις στο βιογράφικό τους!
Ο Μάσιμο Τσελίνο τρελαίνει το Νησί! Ο ιδιοκτήτης της Λιντς θέλει να ανεβάσει τα «Παγόνια» στην Premier League, αλλά τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για το όνειρο είναι ο... χαρακτήρας του! το απόγευμα της Δευτέρας, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είπε αντίο στον Ούβε Ρέσλερ και προσέλαβε τον Στίβι Εβανς. Αυτή ήταν η πέμπτη απόλυση προπονητή σε λιγότερο από δυο χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ο Τσελίνο είναι στον... κόσμο του. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο κόσμος του φωνάζει διαρκώς «Πούλα και φύγε», κάτι όμως δεν δείχνει να τον ανησυχεί!  Βέβαια, η παράδοση που είχε στην Κάλιαρι δεν... ξεχνιέται, 36 διαφορετικοί σε 22 χρόνια. Υπάρχουν όμως και άλλοι αμφιλεγόμενοι πρόεδροι στην ιστορία του ποδοσφαίρου!
Κριστιάν Κονσταντίν (Σιόν): Ίσως ο πιο ιδιόρρυθμος πρόεδρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρώην γκολκίπερ της Λουγκάνο, ανέλαβε την ομάδα το 1992 και μέχρι το 1997 τα πήγε περίφημα με δυο τίτλους, τρία κύπελλα. Ωστόσο... οικονομικά την διέλυσε, αφού χρειάστηκαν 130 μεταγραφές! Ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση κι αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η Σιόν βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης και το 2003 αποφάσισε να επιστρέψει. Στόχος του ήταν να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ελβετίας.  Όμως βρήκε μπροστά του τον... κακό του εαυτό και μέσα σε 12 χρόνια έχουν γίνει περισσότερος από 30 απολύσεις προπονητών, ενώ το ρεκόρ του είναι επτά σε μια σεζόν! Μάλιστα, δυο φορές ανέλαβε ο ίδιος την τεχνική ηγεσία, χωρίς όμως να τα καταφέρει! Η Σιόν έχει κατακτήσει τέσσερα κύπελλα, ενώ έχει... προλάβει να μπει και στη μαύρη λίστα της UEFA. Ο λόγος; Μα φυσικά ο πρόεδρός της, μιας και ο Κονσταντίν τα έβαλε με τον Μισέλ Πλατινί και φυσικά είδε την ομάδα του να τιμωρείται. Ποιος θα ξεχάσει το ξύλο σε διαιτητές, αλλά και τις συγκρούσεις του με τους οργανωμένους! Οσο περνούν τα χρόνια όμως δείχνει να σοβαρεύεται, αφού η τελευταία του αλλαγή προπονητή ήταν τον Δεκέμβριο του 2014!

Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι (Παλέρμο): Ναι, είναι... ιδιόρρυθμος! «Είναι τρελός ο πρόεδρος...» φωνάζουν οι οπαδοί της Παλέρμο και έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους! Αγόρασε την ομάδα το 2002 και μέσα σε 13 χρόνια έχει αλλάξει 30 προπονητές! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2008, πρόλαβε να προσλάβει και να... απολύσει τέσσερις φορές συνολικά τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν. «Θα κόψω τα αρχ.... τους και θα τα φάω στη σαλάτα μου» είχε πει το 2003 ο Τζαμπαρίνι για τους παίκτες του! Προπονητές αποθέωσαν τον Τσαμπαρίνι, αλλά αργότερα είδαν την... σκοτεινή του πλευρά. Αλμπέρτο Τζακερόνι, Τζαμπιέρο Βεντούρα, Λουτσιάνο Σπαλέτι, Στέφανο Κολαντουόνο και Ντέλιο Ρόσι... διασύρθηκαν από τον πρόεδρο της Παλέρμο! Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κάτι αλλάζει, ο Τζαμπαρίνι πέρασε τα 70 και βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά! Ο Μπέπε Ιακίνι όμως άντεξε, από το 2013 βρήκε το κλειδί της παραμονής! Ο ισχυρός άνδρας της Παλέρμο δεν αποκλείεται σύντομα να ανοίξει την πόρτα της αποχώρησης...
Ζντράφκο Μάμιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ): Ο πρόεδρος... φόβητρο της Κροατίας, τον οποίο και οι οπαδοί άλλων ομάδων κατηγορούν πως «ελέγχει» τα πάντα, ακόμα και την Εθνική ομάδα της χώρας! Μάλιστα, μέσα από τα Social Media τον κατηγορούσαν πως αυτό ευθύνεται για την απόλυση του Νίκο Κόβατς από τη Χρβάτσκα! Ο ίδιος κατηγορείται και για υπεξαίρεση, αλλά και απάτη! Το πόρισμα κάνει λόγο για υπεξαίρεση κοντά στα 15 εκατ. ευρώ από παράνομες συναλλαγές, πλαστά συμβόλαια, μίζες, αλλά και φοροδιαφυγή!  «Είναι μία ύποπτη διαδικασία που έχει σαν στόχο την εξαφάνιση μου, αλλά και του Ζόραν από την αθλητική ζωή του τόπου» είχε τονίσει ο ισχυρός άνδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα για την ομάδα του. Πρωτάθλημα τα δέκα τελευταία χρόνια και κανείς δεν πιστεύει πως είναι έργο ενός προπονητή! Στα 13 τελευταία έτη έχει αλλάξει 22 μάνατζερ (προπονητές και αθλητικούς διευθυντές), έχει πλακωθεί με τον Τύπο, ενώ απέναντί του έχει μια μεγάλη μερίδα των Ultras! «Είσαι ένα βρώμικο τέρας, βρωμάς, δεν πλένεσαι ποτέ» είχε τονίσει σε δημοσιογράφο, όταν του έκανε μια ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες φοροδιαφυγής. Τον έχουν χαρακτηρίσει ομοφοβικό, έχει πλακωθεί με αντίπαλους παίκτες, έχει χαιρετήσει ναζιστικά... Ενας δημοσιογράφος κρύφτηκε σε ένα θάμνο, ένας δέχθηκε θανατικές απειλές και ένας δέχθηκε βάζο όταν τον διέκοψε από τις δηλώσεις του. Φόβος και τρόμος ο Μάμιτς... Ο αδελφός του, Ζόραν Μάμιτς είναι στον πάγκο της Ντιναμό και απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του!
Τζίτζι Μπέκαλι (Στεάουα Βουκουρεστίου): Πρόεδρος που προκαλεί... τρόμο στη Ρουμανία! Οι αλλαγές προπονητών είναι το λιγότερο, αρκετοί έφυγαν, λίγοι κατάφεραν να πείσουν, με τον Ρουμάνο παράγοντα να τραβά τα βλέμματα για τα όσα έχει πει! Το 2011 σε μια τεράστια συνέντευξη ζήτησε συγγνώμη από Μουσουλμάνους, Gay, γυναίκες, Ρομά, αντίπαλες ομάδες, αφού οι ατάκες του όλα αυτά τα χρόνια ήταν φαρμακερές! «Ζητώ συγγνώμη από τους gay, αυτό είναι τους δικό τους πρόβλημα, είναι δική τους ασθένεια, όχι δική μου. Φυσικά είναι και μια αμαρτία». Εχει κράξει όλους τους μη Καθολικούς, ενώ τονίζει πως είναι μια πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ατάκα που... εξόργισε: «Η γυναίκα δεν έχει καμία αξία μετά τη γέννα» είχε πει, ενώ σωματοφύλακές του είχαν... χτυπήσει γυναίκα δημοσιογράφο! Ο ίδιος βρέθηκε στη φυλακή για φοροδιαφυγή, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να είναι πρόεδρος της Στεάουα, της ισχυρότερης ομάδας στη Ρουμανία!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: