Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Παράδεισος η Τρίπολη»

Παράδεισο χαρακτήρισε την Τρίπολη και όλα όσα περνά φέτος στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Τσαμπούρης.

«Παράδεισος η Τρίπολη»

Διαβάστε όσα είπε ο Σάββας Τσαμπούρης στην εφημερίδα «Επενδυτής»:

Δεύτεροι στην βαθμολογία, δεύτεροι σε επίθεση και άμυνα. Μήπως τελικά η δεύτερη θέση αποτελεί εφικτό στόχο για τον Αστέρα φέτος;

«Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά θα είναι πολύ τιμητικό αν τα καταφέρουμε. Βέβαια, ακολουθούν και τα play off, που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι πιο ηλίθιο υπάρχει. Δεν μπορεί να κρίνεται μια σεζόν σε έξι αγώνες στο τέλος και όχι από τη διάρκεια μιας ομάδας».

Μα αν ήταν μια δίκαιη διαδικασία, θα έβαζε στην μάχη και τον 1ο της βαθμολογίας.

«Ακριβώς, ας κρινόταν και ο πρωταθλητής εκεί! Θυμάμαι την χρονιά που τερμάτισε ο ΠΑΟΚ 2ος στο πρωτάθλημα και 2ος ο Παναθηναϊκός στα play off. Και πόσες άλλες».

Ούτως ή άλλως, πάντως, στόχος σας είναι η είσοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι από την... πόρτα.

«Ναι, πέρυσι τερματίσαμε 6οι και πήραμε τη θέση της ΑΕΚ. Φέτος είπαμε για "πεντάδα", αλλά στην κατάσταση που βρίσκονται πολλές μεγάλες ομάδες μπορούμε και πιο ψηλά».

Τελικά, το καλό ποδόσφαιρο που παίζετε μπορεί να συνδυαστεί και με θετικά αποτελέσματα επί ισχυρών αντιπάλων;

«Το "επιθετικό" ποδόσφαιρο δηλαδή; Ναι, μπορεί. Δεν είναι εύκολο, αλλά το προσπαθούμε. Είναι φορές όμως που πρέπει να παίξεις για το αποτέλεσμα. Χρειάζεται ισορροπία. Στην Ελλάδα όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εκτός φυσικά από τον Ολυμπιακό, που απομάκρυνε τον προπονητή του, ενώ ήταν αήττητος».

Στην Τρίπολη δεν πρέπει να σας λείπει τίποτα. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα...

«Είμαστε τυχεροί, είναι παράδεισος. Αυτό που θα θέλαμε είναι να βλέπουμε περισσότερο κόσμο. Το καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι απλό πράγμα να δώσει ένας γονιός 40 ευρώ για να δει ένα ματς με το γιο του. Τουλάχιστον τώρα, που παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, θέλουμε το γήπεδο γεμάτο από τη δική μας πλευρά. Πέρυσι, που είχε έρθει ο κόσμος με τον Ατρόμητο στον ημιτελικό του Κυπέλλου, μας είχε βοηθήσει πολύ να ανατρέψουμε το παιχνίδι».

Σε προσωπικό επίπεδο, κάνεις μια γεμάτη χρονιά. Η θέση του δεξιού μπακ πώς προέκυψε στην καριέρα σου;

«Οι απαιτήσεις μεταξύ της Β' και της Α' Εθνικής είναι διαφορετικές. Σε αυτήν την θέση με καθιέρωσε πριν από δύο χρόνια ο Σάκης Τσιώλης».

Πριν από πέντε χρόνια έλεγες ότι στόχος είναι "να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να πάρω το πτυχίο μου" (σ.σ. τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ). Το πρώτο το έχεις καταφέρει...

«Ναι, αλλά θέλω να καταφέρω και το δεύτερο που σου είχα πει. Με πέτυχες, μάλιστα, σε μέρα διαβάσματος, δίνω μάθημα την άλλη εβδομάδα».

Πόσα έμειναν;

«Οκτώ».

Προφανώς συμφωνείς ότι χρειάζονται και δικλείδες ασφαλείας στα μέτρα ενάντια στους "αιώνιους φοιτητές".

«Εννοείται! Αν θέλουν να πάρουν μέτρα, αυτά θα πρέπει να είναι ενάντια στα "κομματόσκυλα", όχι ενάντια σε όλους τους φοιτητές. Προσωπικά δεν δικαιούμαι πάσο, πληρώνω τα βιβλία μου και δεν επιβαρύνω σε τίποτα τη σχόλη μου. Άσε εμένα, όμως, που κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Υπάρχουν και άνθρωποι που εργάζονται για εντελώς βιοποριστικούς λόγους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Τα διάφορα κόμματα είναι αυτά που επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: